Adam Ståhls märkliga mål gav Sirius segern mot Örebro


Zlatan Ibrahimovic satte 1-0 i mitten av den andra halvleken med ett välriktat skott från straffområdeskanten som letade sig upp i det bortre krysset. 

Men det är inte det som svensken minns från EM-premiären mot Grekland 2008. Det minnesvärda skedde några minuter senare. 

Mittbacken Petter Hansson sprang på en luftpastej, bollen träffade en grekisk försvarares bakhuvud, studsade på Hanssons benskydd, därefter på ett grekiskt ben, tillbaka på Hanssons knä och in i mål i vad som måste kallas ett av de minst vackra målen i svensk landslagshistoria. 

LÄS MER: ”Helt fel – vill inte att mina barn ska se det”

Adam Ståhls underliga segermål för Sirius

Drygt 11 år senare reste Sirius till Behrn arena för match mot Örebro. 37 minuter in i matchen skickar Sirius in ett långt inlägg från vänster. Det sveper över hela straffområdet fram till Karl Larsson på högerkanten. 

Han spelar snett inåt bakåt och det kommer ett avslut. Skottet är inte särskilt hårt, men Örebrobacken kan inte helt bryta bollen som stannar upp precis framför Oscar Jansson i Örebros mål. 

Philip Haglund kastar sig framåt, men kommer inte åt bollen, men det gör inte Jansson heller. I stället vräker sig en ÖSK-back fram för att rensa, men lyckas inte bättre än att träffa Adam Ståhl som ur en liggande ställning på något sätt får in 1-0 till gästerna. 

Allsvenskan 2019:s mesta Petter Hansson-mål hittills. 

Det målet blev segermålet. Den förre Örebroaren Mohammed Saeid säkrade Sirius seger med sitt 2-0-mål i andra halvlek. 

LÄS MER: Alvbåge höll nollan – Sirius vinnare igen
LÄS MER: Jack Lahne stor hjälte: ”Har drömt om det här”expressen

Related posts

lämna en kommentar