En förlust på ett år – så ska det vända för HIF


När Helsingborgs IF i fjol tog steget upp i allsvenskan vann man superettan före Falkenbergs FF.

Nu väntar ett nykomlingsmöte på Olympia som är en oerhört viktig match för Helsingborgs IF:s fortsatta säsong.

HIF har så här långt spelat fem hemmamatcher i allsvenskan fyra av dem är mot lag på tabellens övre halva – AIK, Hammarby, Djurgården och Norrköping – och den femte mot fjolårets stora succé, Sundvall.

Så här långt har HIF bara förlorat hemma mot AIK, vilket var Helsingborgs första hemmaförlust på över ett år.

Nu väntar en helt annan typ av match när HIF, placerades på den 13:e plats som är just över kvalstrecket, tar emot jumbon Falkenberg.

Andreas Landgren inledde säsongen med en skada efter premiären mot Norrköping men har nu startat fyra matcher i rad för HIF.

– Om man bortser från vår poängskörd, så har det för egen del känts positivt att vara inne i det igen, säger Landgren som på frågan om nycklar inför Falkenbergsmatchen säger:

– Jag tror mycket handlar om att vi vet att vi är starka hemma. Om att gå ut på Olympia och göra det vi vet att vi är bra på. 

Positiv känsla i HIF

Trots det ansträngda läget i tabellen är Andreas Landgren positiv till känslan i HIF-lägret.

– Sättet vi visat att vi kan prestera gör att vi har en väldig tro på det vi gör ändå. Om man tittar på stämningen i laget så kan den aldrig vara på topp när man inte tagit de poäng man vill, men det är ändå en positiv och optimistisk känsla i truppen.

Du som spelat debuterade i allsvenskan 2006 – vad tror du är viktigast för HIF i det läge ni nu befinner er?

– Att inte stirra sig blind på var vi ligger i tabellen. Det är vad jag känner. Det är en av de mest använda klyschorna i fotboll, att bara titta på nästa match. 

– Vi måste titta på hur vi ska agera mot Falkenberg, hur vi ska ta poängen där. Det är inget annat som gäller just nu. Det är nyckeln.

Ni har bara förlorat en hemmamatch på Olympia det senaste året och det var mot regerande svenska mästarna AIK, vad betyder det inför ett möte som det mot Falkenberg?

– Som du säger har vi haft en god trend det senaste året på hemmaplan och har ett bra självförtroende här. Så det blir nog Falkenberg som får anpassa sig efter oss mer än att vi tänker att det kommer en annan typ av lag.

– Det är bara ut och köra, det är min känsla, säger Andreas Landgren.

Matchen mellan Helsingborg och Falkenberg startar 18.00 på lördagskvällen.

 

Läs mer: Ljus i skademörkret för Helsingborgs IF expressen

Related posts

lämna en kommentar