Efter mer än tre år – Molins från start igen?


Lördagen den 14 maj 2016 tog Malmö FF emot Gefle på hemmaplan.

Efter en mållös första halvlek dödade hemmalaget matchen under den andra halvlekens första kvart.

Och det var Guillermo Molins som gjorde det.

I den 49:e minuten nickade anfallaren in 1–0 på inlägg från Magnus Wolff Eikrem och tio minuter senare volleyklackade Molins in 2–0 med högerfoten, framspelad av Anton Tinnerholm.

Vladimir Rodic fastställde slutresultatet till 3–0 och månaden därpå stod det klart att Molins och MFF inte kunde enas om ett nytt avtal.

Sedan dess har Guillermo Molins inte startat en tävlingsmatch på Stadion i Malmö.

Guillermo Molins jublar efter sitt klackmål mot Gefle.

Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

När MFF nu tar emot AFC på lördagen talar det mesta för att Molins är tillbaka från start på hemmaplan i en tävlingsmatch i Malmö.

– Jag har startat mot Norrköping borta, Sundsvall borta, Göteborg borta. Sådana matcher. Det är inte lirarmatcher.

– Nu kan det bli första hemmamatchen från start på väldigt många år. Det är otroligt inspirerande, säger Molins.

MFF vill gå rent

För MFF väntar en avslutning på vårsäsongen då de efter AFC möter Sundsvall hemma samt Helsingborgs IF borta.

– Det gäller att gå så rent som vi kan. Hemma ska vi vinna, det vet vi. Borta… HIF ska vi vinna mot. Men det är ett derby och de har säkert massor med energi i den matchen precis som Göteborg hade när vi mötte dem borta. 

– Det blir en tuff vecka, men det är bara skönt.

Vad känner du rent spelmässigt för er del?

– Jag tycker som alla andra att det var något steg framåt senast. Men samtidigt är vi inte där jag tycker att vi ska vara med den truppen vi har. Vi har mycket mer att kräma ur, och det är bra ändå att kunna säga det när man ligger etta.

Men vad längtar du efter rent spelmässigt?

– Jag längtar efter kombinationsspel. Där mittfältet och anfallet länkar ihop och hittar på saker. Byter plats med varandra och där bollen går snabbt som på ett snöre. Det har vi inte sett så mycket av. 

– Jag gillar det spelet, jag tycker det passar mig. Små kombinationer, hitta in och hitta ut, små kombinationer som får motståndarna att röra sig och sedan är man fri, säger Molins och utvecklar.

– Nu är det lite mer rakt. Det är alltid så att så länge man vinner kommer inte publiken att klaga, ingen kommer att säga någonting. Sedan vad vi tycker är sekundärt.

– Vi vet att vi har ett par nivåer till i prestation, även om vi har vunnit och så länge alla i laget är medvetna om det så är det bra. Så vi inte sopar saker under mattan och förskönar allting.

Vad är din bild av AFC?

– De är orädda, lite halvt kaxiga. Fast de ligger näst sist. Det blir en match där vi får visa ifrån början vad som gäller och få dem att förstå att vi är MFF. Köra över dem helt enkelt, säger Guillermo Molins.

 

Läs mer: Rösler kan inte ens ta ut en matchtrupp expressen

Related posts

lämna en kommentar