AIK förhandlar om nytt kontrakt med Tarik Elyounoussi


Tarik Elyounoussi inledde målskyttet i bortamötet med Gif Sundsvall. En bjudning från Pol Moreno som Henok Goitom snappade upp blev till en farlig chans. Gotiom spelade fram Tarik Elyounoussi, som fick öppet mål och enkelt kunde göra 1-0. Det var norrmannens nionde mål för säsongen och hans åttonde på de senaste fem matcherna. 

”Vi har börjat samtala”

Elyounoussi sitter på ett utgående kontrakt och AIK:s sportchef Björn Wesström bekräftar nu att klubben inlett samtal om en kontraktsförlängning med 31-åringen. 

– Vi har börjat samtala. Det vore märkligt om en klubb inte ville förlänga med Tarik Elyounoussi med tanke på hur bra han är. Sedan vet vi att det kan finnas konkurrens av klubbar som har helt andra förutsättningar än vad vi har och vad vi kan erbjuda.

– Men Tarik är högst ödmjuk och intresserad av att samtala så det har vi börjat göra, säger han.

När gjorde ni det?

– Det har vi gjort ganska länge, vi har haft en löpande dialog. Nu har han fått utdelning för sitt hårda jobb och har omsatts i en fantastisk poängproduktion. En spelare som jobbar så hårt förtjänar att få ut mycket och det är fantastiskt att han fått det nu.

Hur ser du på dilemmat som alltid uppstår med en spelare som sitter på utgående kontrakt och att ni måste sälja i sommar om det inte blir förlängning för att få pengar?

– Det är ju alltid en avvägning men samtidigt är Tarik i en ålder som gör att man kanske inte få speciellt mycket med tanke på ålder och att han har kort tid kvar på kontraktet.

”Ska mycket till för att lämna”

Tarik Elyounoussi själv menar att han trivs bra i AIK och att klubben och han själv inte behöver stressa fram något. 

– Min agent sa att de börjat prata. Men det är inget bråttom och vi måste inte göra något nu. Det är dom som får fixa det här för mitt fokus är matcher, säger han. 

Du har varit utanför Skandinavien, bland annat i Bundesliga, hur tänker du kring ett nytt äventyr utomlands?

– Det är svårt. Det händer saker och ting i fotboll hela tiden, men som sagt så trivs jag bra i AIK och trivs bra i Stockholm. Och det måste vara något riktigt bra och riktigt så här lukrativt bud från utlandet om man ska göra något sånt igen. 

– Men jag känner mig i bra form, är fortfarande hungrig och det är viktigt att ha det i fotboll. 

Matchen mot Gif Sundsvall slutade 1-1 efter att David Batanero kvitterat med ett skott som Oscar Linnér fumlade in. 

LÄS MER: Sågar sig själv: ”Det är dåligt”
LÄS MER: Kan förlänga med AIK: ”Jag har fått signaler”
LÄS MER: ”Så länge han spelar får jag ettårskontrakt”
LÄS MER: Succémannens förklaring efter målshowen: ”Blir så”expressen

Related posts

lämna en kommentar