Blodrött på Stockholmsbörsen | AffärsvärldenStockholmsbörsen är på väg mot en av årets tyngsta handelsdagar. Handelsoro och dystra industrisiffror från Tyskland sänker börsen rejält.

Vid lunchtid är OMXS-index ned hela 1,5 procent.

Kursfallen på Stockholmsbörsen har tilltagit under förmiddagen. Morgonens osäkerhet kring handelskonflikten mellan USA och Kina har dessutom fått sällskap av bistra siffror från tyskt håll.

Inköpschefsindex för tillverkningsindustrin sjönk tvärtemot vad analytiker förutspått och har utlöst kursfall på Frankfurtbörsen.

I Stockholm är det främst cykliska bolag som dyker. Verkstadsbolaget Sandvik är värst med en nedgång på 4,3 procent. SKF handlas 2,9 procent ned medan Atlas Copco sjunker 2,7 procent.

Gruvjätten Boliden handlas i dag utan rätt till så kallad inlösen i bolagets inlösenprogram och faller 1,8 procent, i linje med förväntad nedgång.

Enda vinnaren bland storbolagen är Astra Zeneca . Läkemedelsjätten stiger 1,5 procent.

Utanför storbolagslistan rusar pressade bostadsutvecklaren Oscar Properties på beskedet att bolaget och Stockholms stad är överens i markfrågan för Stockholmsprojektet Gasklockan. Aktien handlas drygt 15 procent uppåt.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar