Carnegie: Nuevolutions Chemetics-plattform lockade till budCarnegie bedömer att det är Nuevolutions Chemetics-plattform som har lockat amerikanska Amgen till att lägga budet på bolaget.

Det framgår av en kommentar som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

Chemtics-plattformen använder sig av DNA-kodad screening för att välja ut de optimala läkemedelskandidaterna inför vidare forskning.

Carnegie skriver i sin kommentar att DNA-kodade läkemedelsbibliotek fram tills helt nyligen har bemötts med skepsis av de stora läkemedelsbolagen. Detta förändrades dock efter vad som beskrivs som “en explosion av affärer”. Glaxosmithkline var tidigt ute genom sitt förvärv av Praecis Pharmaceuticals för 52 miljoner dollar under 2006.

Amgens bud på 32:50 kronor per aktie värderar Nuevolution till strax över 1,6 miljarder kronor, motsvarande 167 miljoner dollar. Carnegie rekommenderar aktieägarna att acceptera budet. Chansen till ett högre konkurrerande bud bedöms enligt analyshuset vara låg.

Carnegie bedömer att det kan bli uppgångar i den nordiska biotech-sektorn under onsdagen. Analyshuset framhåller Alligator Bioscience och Bioinvent som sina toppval och potentiella uppköpsmål i den svenska sektorn.

Vid 10-tiden hade Nuevolution stigit med 164 procent till 32 kronor, Alligator Bioscience var upp 2,4 procent medan Bioinvent avancerade 3,5 procent.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar