Delad poäng mellan Hammarby och IFK Göteborg


Ungdomliga Blåvitt chockade de flesta då de startade allsvenskan i ett rasande tempo.

Efter tre hemmamatcher på den provisoriska hemmaarenan Ullevi (Gamla Ullevis gräs var inte tillräckligt bra) stod laget på tre segrar och hade dessutom gjort hela nio mål.

Har den galna hemmaformen avtagit?

Under måndagskvällen spelade IFK Göteborg sin andra raka 0-0-match på Gamla Ullevi då man gästades av topplaget Hammarby. Hemmalagets Giorgi Kharaishvili var närmast att spräcka nollan, men georgierns avslut tog klockrent i ribban.

Gästernas Vidar Örn Kjartansson prickade stolpen.

Lasse Vibe: ”Skulle ljuga om jag sa det”

Den forne skyttekungen Lasse Vibe hoppade in med 25 minuter kvar och var också nära att få in bollen förbi Gianluca Curci i Bajen-målet. 

– Fan jag står ju nästan på linjen, men missar. Jag blev lite förvånad. Jag känner att vi var starka, men det var en jämn match, så 0-0 är okej, säger Vibe till C More.

Han erkänner att han är överraskad över Blåvitts framgångar hittills den här säsongen.

– Jag skulle ljuga om jag skulle säga det (att han förväntade sig detta). Jag förväntade mig att vi skulle ligga där nere och kämpa för varje poäng, säger Vibe.

Hammarbys anfallare Nikola Djurdjic åkte på sitt andra gula kort i slutskedet och visades därmed ut. Något som också innebär att han missar kommande hemmamatch mot IFK Norrköping.

Dessutom drabbade ”Bajen” av ett par potentiella skadesmällar. David Fällman klev av i paus och både Dennis Widgren och Kossonou Odilon spelade med smärtor i slutminuterna, men kunde inte bytas ut då Stefan Billborn gjort alla tre byten sen tidigare.expressen

Related posts

lämna en kommentar