De Ligts mystiska ord om FC Barcelona


I januari stod det klart att Barcelona värvat Ajax centrale mittfältare Frenkie de Jong.

Prislappen för 22-åringen: 768 miljoner kronor.

Barça vann dragkampen med andra storklubbar som Manchester City och Paris Saint-Germain och skrev ett femårskontrakt med den unge holländaren.

Efter Ajax dundersuccé i Champions League den gångna säsongen har Europas jättar visat intresse för flera av klubbens unga supertalanger. Inte minst för Matthijs de Ligt.

Den 19-årige mittbacken är, sin ringa ålder till trots, en av fotbollsvärldens mest jagade spelare och Ajax visade tidigt att man ville bygga sitt lag kring honom. I januari 2017 blev den då 17 år gamle mittbacken utsedd till lagkapten i den anrika klubben, vilket gjorde honom till tidernas yngste lagkapten i holländsk fotboll.

I princip alla stora klubbar har visat intresse för de Ligt, men Barcelona har hela tiden pekats ut som toppkandidat att landa övergången.

De Ligt firar Ajax ligatitel.

Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA

De Ligts mystiska ord om Barcelona

Nu kommenterar Matthijs de Ligt spekulationerna i huruvida han och de Jong kommer fortsätta spela tillsammans i Katalonien nästa säsong.

– Jag tycker att han (de Jong) hade en fantastisk säsong och han förtjänade att få skriva på för Barcelona. Om jag skulle kunna spela med honom där nere? Det hade varit kul att spela med honom, men i nuläget vet jag inte vad som kommer hända, säger de Ligt enligt Marca. 

Ajax tränare Erik ten Hag är övertygad om att den talangfulle mittbacken kommer byta klubbadress under kommande transferfönster.

– Det är noll procents chans att de Ligt stannar i Ajax, sa ten Hag till Süddeutschen Zeitung nyligen.

Enligt tränaren är det inte klart vilken klubb det blir, men om man ska tolka hans uttalande i Süddeutschen Zeitung verkar det som att det nu bara står mellan två klubbar.

– Det är så många klubbar som är intresserad av honom. Han kommer att lämna oss i sommar, men sen vet jag inte om det blir Bayern eller Barcelona.expressen

Related posts

lämna en kommentar