Andreas Vindheim lämnar för Sparta Prag


För några dagar rapporterade Aftonbladet att Andreas Vindheim skulle lämna Malmö FF för Sparta Prag – till en övergångssumma på 1,3 miljoner euro, motsvarande 14 miljoner kronor, enligt tjeckiska sajten iSport.cz.

Nu står det klart att Vindheim lämnar MFF i sommar, vilket klubben meddelar på sin hemsida.

Den norske 23-åringen kom till MFF för fyra år sedan och har etablerat sig i Uwe Röslers startelva det senaste året.

– De senaste åren har han tagit stora kliv i sin utveckling och var bland annat en starkt bidragande orsak till att vi gick vidare från gruppspelet i Europa förra året, säger sportchefen Daniel Andersson på hemsidan.

Vindheim: ”Minnen för livet”

Vindheim har noterats för 102 matcher och fem mål i MFF-tröjan.

Han säger själv till klubbens hemsida:

– Det har varit fyra fantastiska år i klubben. Jag har fått minnen för livet och upplevelser jag sent kommer att glömma. Två SM-guld och framför allt Europaäventyret värdesätter jag högt.

– Det är blandade känslor, men jag är otroligt stolt och tacksam för att jag har fått representera en så fin förening som Malmö FF. Jag vill tacka alla mina lagkamrater, tränarstaben, alla som jobbar inom MFF och ett stort tack till supportrarna, säger han.

I Sparta Prag finns sedan tidigare svensken David Moberg Karlsson.expressen

Related posts

lämna en kommentar