Elias Pettersson målskytt mot Lettland


Tre Kronor jagar en plats i kvartsfinalerna.

Och fick en fin start på gruppspelsmatchen mot Lettland då Gabriel Landeskog i powerplay hittade fram till Elias Pettersson, som i sin tur skickade upp 1-0 i nättaket.

Hans andra mål för turneringen.

Pettersson gjorde som bekant 28 mål under sin sagolika debutsäsong i NHL, så inga konstigheter där. Det var snarare vad som följde efteråt som är uppseendeväckande.

Efter målet vände sig svensken om mot den lettiska bänken utan att röra en min. En ”dödsblick” som under NHL-säsongen målats upp som Petterssons signaturuttryck.

Elias Petterssons iskalla gest efter målet

Allt började i höstas då Elias Pettersson precis hade kommit tillbaka efter en uppmärksammad skada mot Florida Panthers och fick frågan:

”Så jag gissar att du inte vill åka hem?”.

20-åringen svarade med att stirra ut reportern, helt tom i blicken.

Efteråt förklarade han i NHL-programmet ”After Hours”.

– När jag får en dum fråga så kommer dödsblicken. Det går inte att beställa den, sa Pettersson.

Det är oklart vad som föranledde Petterssons reaktion mot Lettland, men den kanadensiska kommentatorn, som jobbar för kanalen TSN, är lyrisk över Petterssons målgest.

– Han vände sig direkt mot den lettiska bänken. Det är fantastiskt, jag älskar det. Kolla på det där, kolla på det där. Det är fantastiskt. Han säger ingenting, men hans ögon säger allt, säger kommentatorn.

 

Matchen pågår.

https://twitter.com/TSN_Sports/status/1130481848969306113

expressen

Related posts

lämna en kommentar