Anderlecht ger upp jakten på Alexander Isak – har inte råd


Alexander Isak, 19, svarade för 13 mål och 7 assist på 16 matcher för Willem II.

Nu går låneavtalet ut och precis som SportExpressen rapporterade i förra veckan kommer den holländska klubben inte att kunna behålla honom. Dortmund kräver nämligen att hela Isaks lön ska betalas i såna fall och då spricker Willem II:s lönestruktur.

Så vad händer nu?

Enligt sajten Voetbal24 är Anderlecht ute efter svensken och redo att lägga ett bud på 90 miljoner kronor. Det är ett bud som Dortmund troligen skulle acceptera.

– Om de är beredda att lägga 90 miljoner kronor, då tror jag att Dortmund kommer överväga att sälja, säger journalisten Dirk Krampe som följer Dortmund för tidningen Ruhr Nachrichten.

Har inte råd med Isak

Men Pär Zetteberg, som sitter med i Anderlechts sportsliga ledning, förklarar nu för Fotbollskanalen att klubben knappast kommer att lägga 90 miljoner på Alexander Isak.

– Det är väldigt mycket pengar. Det kanske inte är det för världsledande klubbar, men jag kan inte tänka mig att vi kommer ge den summan pengar. Men han är absolut en spelare som man hade tagit med båda händerna om vi hade haft möjlighet att få hit honom. För tillfället finns det dock inte den ekonomin för att göra ett inköp för de summorna, säger Zetterberg.

Om Alexander Isak stannar i Dortmund så kommer han troligen få vara en reservspelare.

– Det som talar för honom är att Dortmund inte kommer vilja spendera stora pengar på en backup-striker. Men det som talar emot är att Paco Alcazer och Mario Götze redan finns där, så om även om han blir kvar i klubben så kommer speltiden att bli begränsad, säger Dirk Krampe.

 

LÄS MER: Benjamin Nygren på väg till Belgien: ”Är nummer ett” expressen

Related posts

lämna en kommentar