Ada Hegerberg om nobben: ”Har aldrig försökt styra”


Debatten om Ada Hegerbergs landslagsnobb har varit ett av de stora samtalsämnena i Norge under året.

I helgen sköt norskan – som prisats med Ballon d’Or som världens bästa fotbollsspelare – Champions League-titeln till sitt Lyon.

Men sedan augusti i fjol spelar hon inte i landslaget, med hänvisning till att hon inte är nöjd med hur norska fotbollsförbundet sköter sitt arbete och att det inte funnits utrymme för att sticka ut. Även svenske förbundskaptenen Martin Sjögren har fått en del av kritiken.

Efter Champions League-titeln kommenterade 23-åringen konflikten kort.

– Jag saknar att spela för mitt land men inte för mitt förbund, eller deras förbund, sa Hegerberg.

Det norska landslaget välkomnar Hegerberg tillbaka – om hon själv vill.

– Vi vill ju ha med de absolut bästa spelarna i laget och jag hoppas att vi hittar en lösning på det. Om hon själv vill vara med – det är den stora frågan. Men jag tror absolut att Ada Hegerberg kommer att spela för landslaget i framtiden, säger förbundskaptenen Martin Sjögren till VG.

”Det var inte tillräckligt bra”

Många har undrat exakt vilka förändringar som Hegerberg vill se, för att återvända till landslaget. Det norska förbundet hävdar att det inte finns någon kravlista. 

Samtidigt medverkar Hegerberg i en längre intervju med CNN där hon slår tillbaka mot uppgifterna om att hon ska ha blandat sig in i laguttagningar eller vilka som ska spela från start i Norges matcher.

– Jag var verkligen ärlig mot representanterna för landslaget. Jag kände att det inte var tillräckligt bra. Men jag har aldrig försökt bestämma startelvorna eller sådana interna saker i landslaget. Det handlar om en känsla som har byggts upp på hela min erfarenhet av landslaget, säger hon till CNN och fortsätter:

– Det kan vara tufft att stå upp ensam för något du tror på. Men det är något som jag är villig att göra för att behålla mina värderingar. Det är vad jag tror på och den väg jag vill gå, säger Hegerberg.

Fotbolls-VM avgörs 7 juni-7 juli i Frankrike.expressen

Related posts

lämna en kommentar