Slexander Steen hyllad när St. Louis utjämnade mot San Jose


Burns tappade inte bara pucken där vid kortsargen bakom egen kasse, han föll baklänges i isen och var helt bortspelad.

Pucken gick ut till Barbashev, som från den vänstra tekningscirkeln sköt ett skott som touchade på Gustav Nyquists utsträckte klubba och ställde målvakten Martin Jones.

– Kedjan med veteranen Steen och snabbskrinnarna Sundqvist och Barbashev var St. Louis bästa i kväll. Inget snack om saken. Deras värde för laget visas också av att coachen Craig Berube startar matchen med dem. Deras energi smittar av sig och nu visade de också vägen med att göra ett mål redan i första bytet, sa Roenick.

”Nästan bara tuffa minuter”

Alexander Steens pappa – förre NHL-stjärnan Thomas Steen – fanns på läktaren i Enterprise Center.

Han var förstås stolt efteråt när SportExpressen fick kontakt med honom.

– Det här var en kanonmatch och det är kul att se vilket stort ansvar Alex har. Hans speltid utgörs nästa bara av tuffa minuter, säger Thomas.

Hur tror du den här semifinalen slutar?

– Ingen aning. Det är verkligen en ny match varje gång.

Alexander Steen: ”Det gav utdelning”

St. Louis återhämtade sig snabbt efter den tunga förlusten senast i förlängningen när Erik Karlsson kunde avgöra med ett omdiskuterat mål, då det föregicks av en handpassning.

– Vi pratade ut om det efter matchen och lovade varandra att inte gnälla mer. Vi kunde ändå inte göra något åt domslutet, så all kraft lades på att titta framåt mot den här matchen, sa Berube efter nattens vinst.

När Alexander Steen intervjuades av NBC Sports Pierre McGuire svarade han så här om sin kedjas framfart i slutspelet.

– Vi har spelat ihop ett tag nu och använder våra ben galet hårt för att få tryck på motståndarna. Det gav utdelning i kväll direkt i första bytet.

En annan matchhjälte hos Blues var 25-årige rookiemålvakten Jordan Bennington, som svarade för 29 räddningar och gjorde en ny stormatch.

– Han spelar med ett makalöst självförtroende och har gjort det sedan han kom upp från farmarlaget i början av januari, sa Steen.

 

LÄS MER: Oron: Erik Karlsson skadad igen expressen

Related posts

lämna en kommentar