Elin Nordegren upptäckte Tiger Woods otrohet genom en fälla


Golfstjärnan Tiger Woods och svenska Elin Nordegren träffades då Nordegren jobbade som barnflicka hemma hos Jesper Parnevik. De gifte sig 2004. Fem år senare, senhösten 2009, kom så skandalen. Den drog i gång när The National Enquirer publicerade en artikel i vilken det hävdades att Woods haft en affär med en annan kvinna. 

Året därpå skilde sig paret. I samband med skilsmässan tvingades Tiger Woods betala motsvarande 875 miljoner kronor till Nordegren. 

Woods otrohetsaffär avslöjad

Nu har New York Post publicerat utdrag ur en nysläppt Tiger Woods-biografi i vilken Nordegren spelar en nyckelroll. Boken ger en påstådd inblick i dagarna då hon först blev varse om makens svek. 

Jeff Benedicts biografi ”Tiger Woods”.

Enligt boken gillrade Nordegren en fälla för Woods genom att ta hans telefon och skicka ett sms till en av hans älskarinnor. Hon hade först hittat ett meddelande som Woods skickat till ett okänt nummer med budskapet: ”Du är den enda jag någonsin älskat”.

”Hon var osäker på vem som fått sms:et, så hon skickade ett meddelande från Tigers telefon. Det löd: ‘Jag saknar dig. När ska vi träffas igen?’. Det dröjde inte länge innan svaret damp ned. Medan maken sov ringde Elin upp numret och en kvinna svarade. När hon kände igen rösten, så fick Elin ett utbrott”, skriver författaren Jeff Benedict.  

”Elin var panikslagen”

Vad som sedan hände är väldokumenterat. Makarna Woods grälade och bråket blev till sist fysiskt. Nordegren jagade Woods med en golfklubba, och en påverkad Woods kraschade sin bil i ett träd. Polis kallades till platsen och konstapel Daniel Saylor, som var med under utryckningen, vittnar om att Nordegren var ”panikslagen” och ”upprörd” när patrullen väl dök upp. 

”Woods låg raklång på trottoaren. Han hade inga skor, hade tappat medvetandet och blödde från munnen. Det låg krossat glas på marken och en böjd golfklubba fanns bredvid bilen. Elin grät och satt lutad över sin make”, skriver Benedict. 

Konflikten fick dock en fredlig lösning. Både Woods och Nordegren har vittnat om att de numera är på god fot med varandra. 

– Min relation till Tiger är inriktad på barnen, det går riktigt bra, och jag är så glad för det. Han är en fantastisk pappa, sa Nordegren till tidningen People 2014.

Woods vann tidigare under våren sin femtonde major i karriären genom en skrällseger i US Masters. Han jagar nu legendaren Jack Nicklaus, som tog arton majors totalt. expressen

Related posts

lämna en kommentar