Barcelona behöver dumpa spelare för att värva Griezmann


Det kommer att hända väldigt mycket i Barcelona i sommar. Ajax-mittfältaren Frenkie de Jong har redan skrivit på ett kontrakt med klubb, och allt tyder på att dennes lagkamrat Matthijs de Ligt snart kommer att göra sin vän sällskap. Lägg då till att Antoine Griezmann nyligen meddelade att han kommer att lämna Atletico Madrid i sommar, med största sannolikhet för att pröva lyckan på Camp Nou.

Enligt spanska Marca kommer de tre affärerna att sammantaget att kosta 2,8 miljarder kronor för Barcelona. Och ungefär två miljarder kommer att behöva bekostas av spelarförsäljningar.

Barcelona kan dumpa spelare

Marca har sammanställt en lista på spelarna som kan komma att offras för att fylla Barcelonas pengakista inför en synnerligen aktiv sommar. 

En försäljning av Philippe Coutinho, som både Manchester United och Chelsea har uppgetts vara intresserade av, ska kunna inbringa en miljard kronor på egen hand. Mittbacksjätten och franske VM-hjälten Samuel Umtiti kan säljas för en betydligt billigare peng, 400 miljoner, men hans situation kompliceras av en envis knäskada.

Philippe Coutinho

Foto: ALBERTO ESTEVEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Rakitic hänger löst

Den tidigare så oumbärlige mittfältsdynamon Ivan Rakitic är också uppsatt på säljlistan. I hans fall måste den intresserade klubben betala ungefär en halv miljard. Reservmålvakten Jasper Cillessen är 200 miljoner kronor billigare, men också tillgänglig för köp i sommar.  

Fler mer eller mindre perifera namn finns omnämnda i artikeln. Malcom, Rafinha, Nelson Semedo, Marc Cucurella, Denis Suarez och André Gomes kan samtliga bli sålda för att bidra till att stärka klubbens finanser. expressen

Related posts

lämna en kommentar