Boston Bruins nära final – efter storspel av Tuukka Rask


Han spelade en huvudroll i nattens match.

– Kedjan med Nordström, Chris Wagner och Sean Kuraly var outstandning. De utgör Bruins fjärdekedja men var lika vassa framåt, som någon annan trio den här kvällen, berömde förre NHL-stjärnan Patrick Sharp i tv-studion hos NBC Sports.

Själv säger Joakim så här om trions framfart i natt:

– Helt ärligt, så försöker vi bara spela enkelt och vinna varje närkamp vi är inblandade i. Vi är alla tre bra skridskoåkare, så vi kan ge varandra understöd över hela isen,.

Efter två raka hemmasegrar i Boston hade Bruins kopplat greppet om matchserien.

Men det tredje mötet blev precis som väntat en helt annan historia.

Hurricanes kom ut med massor av energi och dominerade matchbilden under den första perioden, vilket också 20-6 i skott visar.

Och som vanligt i PNC Arena hade man ett enormt understöd av de närmare 19 000 åskådarna på läktaren.

– Tuukka Rask räddade Boston kvar i matchen, det var inget snack om saken. Han stoppade 35 skott och gav laget lite andrum när Carolina pressade på som värst, kommenterade en annan före detta NHL-spelare, Keith Jones.

Joakim Nordström: ”Matchbilden förändrades”

Ett tidigt mål efter 1.21 av mittenperioden blev det lyft Bruins behövde för att få ordning på nerverna och spelet.

Joakim Nordström och hans kamrater i fjärdekedjan gjorde ett kanonbyte och låg på hårt i anfallszonen.

Svensken avslutade anfallet med en passning utifrån den vänstra sargen, som gick mellan skridskorna på hemmabacken Brett Pesce och hamnade hos en omarkerad Chris Wayner framför kassen.

– Det var skönt att se den gå in. Efter det målet kändes det som matchbilden förändrades till vår fördel, menar Nordström.

Brad Marchand ökade på till 2-0 fem minuter senare sedan han gått hårt in på mål och skickat i väg ett backhandskott, som tog på Carolinabacken Calvin De Haans ena handske och hittade vägen in förbi målvakten Curtis McElhinney.

Carolinas tuffa uppgift – måste vinna fyra raka

Hurricanes enda mål kom först efter 13.48 av den sista perioden, men trots en desperat jakt på en kvittering kom man inte ikapp.

– Det är surt och jag är jäkligt besviken, då vi gör en bra match rakt igenom. Men av någon anledning sätter vi inte chanserna, suckade lagkaptenen Justin Williams efteråt.

Han syftade på ett öppet mål, som Teuvo Teravainen missade i den första perioden.

Andrej Svechnikov hade också ett kanonläge i mittenperioden, som sjabblades bort.

Nu måste Carolina vinna fyra raka matcher för att ordna en finalbiljett.

– Man är inte tillräckligt bra för att greja det. Och ska man göra det måste Williams vara på isen och inte sitta i utvisningsbåset, som han gjorde vid tre tillfällen redan i den första perioden i kväll, summerade Keith Jones.expressen

Related posts

lämna en kommentar