Bisarra scenerna i Alexander Isaks sista match


På tisdagen kunde SportExpressen avslöja att Alexander Isak på onsdagskvällen skulle göra sin sista match för Willem II i den holländska ligan. Dortmund erbjöd den holländska klubben en förmånlig deal den här säsongen, där de inte behövde betala hela Isaks lön. Men om låneavtalet ska förlängas över nästa säsong kommer Dortmund kräva att hela lönen betalas.

Det har Willem II inte råd med.

Deras bäst betalda spelare just nu tjänar 2,2 miljoner kronor om året. Isaks lön ligger på runt 20 miljoner kronor om året.

Alexander Isak gjorde två assist i avskedsföreställningen

Ett tungt tapp för den holländska klubben, för Isak har varit strålande under sin lånesejour. Inför den avslutande omgången så stod Isak på 13 mål och fem assist, statistik han förbättrade ännu mer genom att spela fram till Willem II:s båda mål i sin avskedsföreställning mot Ado den Haag. 

Det var de enda två glädjeämnena i en annan väldigt tung kväll för Willem II. 

Allt gick åt skogen efter att matchen första målskytt, Damil Dankerlui, stått för två sanslösa misstag direkt efter varandra. 

Willem II krossat – efter Dankerluis hjärnsläpp

Vid ställningen 2-2 med lite mer än 20 minuter kvar att spela fick Ado den Haag frispark strax utanför Willem II:s straffområde. Då frisparken slogs sprang Dankerlui fram för att täcka bollen, men använde armarna till hjälp. Dankerlui varnades och Haag fick frispark på nytt. 

Då gjorde han samma sak på nytt. Haag slog frisparken och Dankerlui kastade sig fram och täckte bollen med händerna. 

Straff till Ado den Haag och Dankerlui blev utvisad. 

Då tappade Willem II matchen totalt och Haag vann med hela 6-2. expressen

Related posts

lämna en kommentar