Antoine Griezmann lämnar Atletico – sillykarusell följer


Ett år efter den beryktade dokumentären där han slog fast att han skulle stanna kvar i Atletico Madrid, dök ett videoklipp upp där Antoine Griezmann sa det exakt motsatta. Det var Atletico själva som publicerade klippet under gårdagskvällen. 

– Det har varit ett jobbigt beslut att välja den här vägen, men just nu känner jag att det är vad jag behöver. Jag vill tacka er för all kärlek ni har gett mig under de här fem åren där jag har vunnit mina första riktiga titlar och stora troféer med klubben, sa Griezmann i snutten.

Nu förutsätter de flesta att Griezmann ska till Barcelona, som han nobbade den där gången för ett år sedan. Oavsett om så blir fallet eller ej, så lär hans flytt sätta i gång en monumental rörelsekedja som får verkningar över hela Fotbolls-Europa. Försök att hänga med nu. 

Griezmann lämnar

Atletico räknar med att Barcelona betalar summan som finns stipulerad i Griezmanns utköpsklausul. Det innebär att man får ungefär 1,2 miljarder kronor för 28-åringen. Dessa ska spenderas på en värdig ersättare – en som kan erbjuda samma offensiva spetskompetens som Griezmann. Enligt spanska Sport har Atletico två favoritkandidater: Juventus Paulo Dybala och Inters Mauro Icardi. Den sistnämnde har som av en händelse en utköpsklausul i nästan samma klass som Griezmann. 

Paulo Dybala

Foto: ALBERTO LINGRIA / REUTERS BILDBYRÅN

Om Inter släpper taget om sin före detta lagkapten Icardi, så har man en ersättare uttänkt. CalcioMercato har namnet på honom: Romelu Lukaku, Manchester United-anfallaren. Lukaku gjorde 12 mål på 32 ligamatcher den här säsongen och har själv antytt att han är redo för en flytt i sommar. 

Romelu Lukaku

Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Coutinho dumpas

Om Barcelona tar in Griezmann har man utrymme att göra sig över med en numera överflödig komponent i offensiven. Philippe Coutinho har haft en tuff tid i klubben, och på senare tid har han fått utstå burop från de egna supportrarna. ESPN har tidigare rapporterat att Barca-ledningen gärna säljer brassen vidare – frågan är till vem? 

Philippe Coutinho

Foto: ALBERTO ESTEVEZ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

CalcioMercato skrev i januari att Coutinhos agenter har erbjudit sin klient till en engelsk storklubb. Det rör sig dock om brassens genombrottsklubb Liverpool, utan deras ärkerivaler Manchester United. 

– Han är en Barcelona-spelare, svarade Ole Gunnar Solskjaer när han fick frågan om intresset. 

Kan bli Hazards ersättare

Men United är inte ensamma om att jaga Coutinho i England. Om man lyckas få ett uppskov på sitt transferförbud, så tänker även Chelsea göra ett försök, rapporterar Daily Express. Och om Coutinho kommer, då är planen att han ska hjälpa till att fylla tomrummet efter Eden Hazard – som då flyttar vidare till Real Madrid. 

Eden Hazard

Foto: EDDIE KEOGH / REUTERS BILDBYRÅN

Griezmanns besked i går kommer även att få indirekta konsekvenser för Arsenal. I alla fall om man köper sajten Football Londons logik. De hävdar att köpet av Griezmann kommer att leda till att Barcelona ger upp alla planer på att värva Arsenal-stjärnan Alexandre Lacazette, som har omnämnts som ett potentiellt sommarmål för den spanska storklubben. Det innebär i sin tur att Arsenal inte behöver titta på andra klubbars spelare för att ersätta fransmannen – som enligt Metro i stället kommer att erbjudas ett nytt kontrakt i London. 

Alexandre Lacazette

Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS BILDBYRÅNexpressen

Related posts

lämna en kommentar