Andy Brennan kom ut som homosexuell i inlägg på Instagram – hyllas nu


Anfallaren Andy Brennan, 26, har ett förflutet i A-leagueklubben Newcastle Jets från 2015.

Sedan dess har han spelat i lägre divisioner i Australien men är ändå landets mest omtalade fotbollsspelare just nu.

Under tisdagen meddelade Brennan på Instagram och senare i ett öppet brev publicerat på det australiska spelarfackets hemsida att han 26 år gammal kommer ut som homosexuell.

”Det har tagit mig flera år att våga berätta det här”, skriver han på Instagram. 

I sitt brev skriver han att det viktigaste för honom är att han ska känna sig bekväm med sig själv, vilket varit svårt. Han har länge varit orolig för hur hans sexuella läggning skulle påverka hans relation med vänner, lagkamrater och familj.

Andy Brennan – Australiens första homosexuella fotbollsspelare

”Den förste jag berättade för var min kompis som jag visste skulle vara tolerant. Först trodde jag att det skulle vara omöjligt. Mitt hjärta bankade och jag kunde inte få fram några ord. Det var verkligen jättesvårt”, skriver Brennan.

”Jag ville berätta, men jag visste inte hur jag skulle kunna göra det. Till slut fick jag äntligen ur mig orden och min vän var fantastisk, jätteglad och gav mig en stor kram. Det kändes väldigt bra”, fortsätter han.

Andy Brennan berättar också att stödet från lagkamrater, familj och övrig omgivning varit kärleksfullt.

”Jag kunde inte vara mer lycklig än vad jag är just nu”, skriver han.

expressen

Related posts

lämna en kommentar