Daniele de Rossi lämnar Roma – tar farväl mot Parma


Daniele de Rossi kom till Roma redan år 2000. Sedan dess har det blivit över 600 matcher i klubben för den hårdföre mittfältaren.

Men nu är hans tid i Rom över. Roma har bekräftat på sin hemsida att ligamatchen mot Parma blir en avskedsföreställning för 35-åringen. 

De Rossi lämnar Roma

– Vi kommer alla att fälla tårar när han drar på sig den röda tröjan för sista gången, men vi respekterar hans beslut att förlänga sin spelarkarriär även om den vid nästan 36 års ålder kommer att förflyttas bort från Rom, säger Romas klubbordförande Jim Pallotta i ett uttalande. 

De Rossis nästa klubb finns inte omnämnd i uttalandet. Parma-matchen spelas 26 maj. 

– Alla i Roma vill tacka Daniele för hans otroliga engagemang för klubben och vill bedyra att våra dörrar alltid kommer att vara öppna för honom om han vill återvända till klubben i en annan roll, säger Pallotta. 

Tackade nej till City

De Rossi har vid flera tillfällen ryktats vara på väg till andra klubbar – men han har alltid avböjt alla chanser att lämna Roma. 2012 tackade han nej till ett megakontrakt i Manchester City och berättade om sitt beslut på en presskonferens. 

– Jag kan lova att den dag jag lämnar Roma, vare sig det handlar om att vinna Champions League eller tjäna mer pengar, kommer jag meddela det offentligt, sa de Rossi då. 

https://twitter.com/OfficialASRoma/status/1128187908601667584

expressen

Related posts

lämna en kommentar