Alex Hepburn fälld för våldtäkt – får fem års fängelse


Alex Hepburn var en firad cricketstjärna fram till att hans rättsfall blev förstasidestoff i både hemlandet Australien och i England. Hepburn ska, enligt domen som ledde till ett fem år långt fängelsestraff, i mars 2017 ha våldtagit en kvinna medan hon låg och sov. Hepburn spelade då för den engelska klubben Worcester, och i efterhand har det framgått att han och landslagsmannen Joe Clarke hade som sport att ha sex med så många kvinnor som möjligt.

Nu har kvinnan som Hepburn våldtog för första gången uttalat sig om kvällen då brottet begicks. Kvinnan, som valt att förbli anonym, menar att övergreppet på henne är en konsekvens av en skadlig kultur som existerar bland manliga idrottare.

Kvinnan uttalar sig

– Innan det här hände mig hade jag precis som alla andra en stereotyp bild om hur en våldtäktsman ser ur: en främling på en mörk gata, sent på natten. Men jag våldtogs av en ung idrottsstjärna från en värld där kvinnor kan bli avhumaniserade, förnedrade och objektifierade som en del av en sextävling, säger kvinnan enligt Daily Mail. 

Kvinnan menar att cricketfamiljen har ett kollektivt ansvar att ta itu med hur unga manliga spelare behandlar kvinnor. Problemet är större än bara Hepburn, menar hon.

”Har fått fem år i fängelse”

– Cricket har ett rykte som en gentlemannasport. Ingen har haft varnat för attityden som är vanlig inom fotbollen, den att kvinnor betraktas som varor, men det kanske de borde göra, säger kvinnan. 

– Jag tror inte att Hepburn planerade att våldta mig den där kvällen. Jag tror att han tänkte: ”Hon kommer att vara tacksam för det här”. Nu har han fem år i finkan att fundera på saken. expressen

Related posts

lämna en kommentar