Chris Hughton får sparken av Brighton


Brighton har legat och skvalpat vid nedflyttningsstrecket under stora delar av säsongen. Till slut lyckades man rädda sig kvar i Premier League – men marginalerna var inte övertygande. Framför allt är det målskyttet som krisat för Brightons del.

Efter sista matchen för säsongen, som bjöd på en förnedrande 1-4-förlust hemma mot mästarna Manchester City, har Brighton beslutat sig för att sparka tränaren Chris Hughton. Hans tränarstab tvingas också lämna klubben. 

Brighton sparkar Hughton

– Chris har gjort ett fantastiskt jobb för oss de senaste fyra och ett halvt åren, säger ordförande Tony Bloom i ett uttalande.  

– Det här har varit ett av de svåraste besluten jag har tvingats fatta som ordförande, men det är beslut jag måste ta med tanke på vår form under andra halvan av säsongen. Vi har bara vunnit tre av våra senaste 23 ligamatcher, vilket innebar en stor risk för nedflyttning. Det är med detta i åtanke, och våra insatser under den perioden, som jag har känt att det är dags för en förändring. 

Brighton avslutar pressmeddelandet med att jakten på Hughtons ersättare har inletts. expressen

Related posts

lämna en kommentar