Alla är avundsjuka på dessa hockeyspelare


Boston vann med 6-2 och tog ledningen med 2-0 i matcher i semifinalen mot Carolina Hurricanes. Efter en stenhård första period med fler tunga tacklingar än skott mål så tog Boston över fullständigt efter första pausen.   

Johansson spelade fram till både 1-0 och 3-0. 

28-åringen har gjort tre mål och sex assist på 13 slutspelsmatcher. 

Bruins är bara två segrar från Stanley Cup-final och de sexfaldiga mästarna är på jakt efter första triumfen sedan klassikern mot Vancouver Canucks 2011.

En stor anledning till Bostons fina spel är hur smart general manager Don Sweeney byggt detta lag och ett av hans verkliga fynd gjordes vid ”trading deadline” i februari då han bytte till sig Marcus Johansson från New Jersey Devils.

***

Ofta underskattade Marcus Johansson var matchens lirare när Boston vann första semifinalmatchen mot Carolina- och var en gigant även i söndagens match.

Måste medge att jag unnar honom alla framgångar efter att han tillbringade sju år i Washington, men tvingades därifrån året innan laget äntligen vann sin efterlängtade Stanley Cup.

Nu kan det vara Johanssons tur.

Boston Bruins inledde slutspelet med att besegra Toronto Maple Leafs i den sjunde avgörande matchen i första omgången, sedan var det Columbus som åkte ut mot ”Big Bad Bruins”.

Och detta är verkligen en svartgul lagmaskin. 

Connor Clifton gjorde sitt första NHL-mål i nattens match och han är den 19:e spelaren att göra mål för Boston i detta slutspel.

Johansson har sällskap av en landsman, Joakim Nordström, som främst används som defensiv forward, varit petad ett par slutspelsmatcher, men ändå gjort två mål och gör stor nytta för laget varje gång han får chansen.

Stjärnorna som är kvar i Stanley Cup-slutspelet är förstås spelarna som alla andra är avundsjuka på.

Alla drömmer om att vinna Stanley Cup, bara ett fåtal kommer ens i närheten av att få göra det. 

***

I Carolina finns en annan underskattad svensk.

Centern Lucas Wallmark är en smart tvåvägsspelare och en av ligans bästa tekare.

Han har varit en av de bästa spelarna i ett lag som gjort sensation i detta slutspel. Detta hånade ”bunch of jerks” har slagit ut regerande mästarna Washington Capitals efter sju tuffa matcher och sedan slog Carolina ut New York Islanders i fyra raka matcher. 

I den andra semifinalen är det fler svenskar. Detta är också de två kvarvarande lagen som aldrig vunnit Stanley Cup.

Två svenskar var huvudpersoner i första matchen när San Jose Sharks tog ledningen med 1-0 i matcher mot St Louis Blues.  

Erik Karlsson spelade 26 minuter och trots att St Louis uppenbarligen bestämt sig för att tackla honom så fort de fick chansen, så dominerade Karlsson spelet i långa stunder och hade han några skadeproblem i början av slutspelet så är det uppenbarligen borta nu.

Gustav Nyquist, också en sen värvning den här säsongen, svarade för två assist.

I San Jose finns också Marcus Sörensen och Melker Karlsson.

Sörensen spelar i samma kedja som legendaren Joe Thornton och Karlsson är en annan nyttig spelare som gör livet lättare för de mer kända namnen i detta lag.

I St Louis finns tre svenskar: Oskar Sundqvist har äntligen slagit igenom på riktigt i NHL. Backen Carl Gunnarsson har genom åren visat att han kan hantera både skador, petningar och andra motgångar. 

35-årige Alexander Steen har sin bästa tid bakom sig, men är så smart och nyttig för laget att han fortfarande är en av St Louis viktigaste spelare.   

***

Hur Stanley Cup-slutspelet kommer sluta?

Säg det, denna skrällarnas vår.

Det enda jag törs säga med säkerhet är att det blir någon svensk som får lyfta bucklan i alla fall.

Okej, ni får mitt tips.

Det blir Johansson, Nordström och Boston Bruins som tar hem det.expressen

Related posts

lämna en kommentar