Alexander Wennberg spelar mot Norge


VM rullar vidare. Efter 8-0 mot Italien i går så har Tre Kronor matchen redan i dag igen och den här gången står grannlandet Norge för motståndet.

Ett Norge som hittills spelat två matcher och precis som Sverige förlorat mot Tjeckien, men utöver det även åkt på torsk mot ett stjärnspäckat Ryssland. 

För Tre Kronor kommer en fin förstärkning offensivt till matchen.

Från Columbus Blue Jackets ansluter Alexander Wennberg, som efter en flygresa på över ett dygn nu landat i Bratislava och i dag genomförde han sitt första träningspass med nya laget när Tre Kronor hade frivillig isvärmning och tolv utespealre samt två målvakter testade isen inför match.

 

LÄS MER: Hockey-VM 2019 – spelschema, grupper och tv-tider 

 

– Det har varit lite snabba ryck med lång resa men jättekul att vara på isen och komma in i laget, säger han och fortsätter om den 27 timmar långa resan:

– Det gick inte riktigt som planerat, det blev lite mellanlandningar och inställda flyg men det gick bra. Jag fick se lite nya städer och sova lite på planet.

Om tunga året: ”Inte säsongen jag hade tänkt mig”

Alexander Wennberg ansluter till Tre Kronor efter att ha upplevt en rätt tung säsong i klubblaget, där han på 75 matcher bara noterades för 25 poäng och med det mer än halverade sin poängskörd jämfört med succésäsongen 16/17 då han smaskade in 59 poäng på 80 matcher.

Känner du en revanschlusta efter din säsong som varit lite brokig?

– Ja, absolut. Det var inte säsongen jag hade tänkt mig, men när säsongen går som den går och de ringer och frågar om man vill spela så var det ingen tvekan.


Foto: BRENT CLARK/CSM/REX/SHUTTERSTOCK / BRENT CLARK/CSM/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Vad säger du om laget du nu kommer till?

– Det är ett jättebra lag, alla vet vilken skicklighet vi har med många bra spealre. För egen del att få frågan att vara med är skitkul, jag är sugen på att börja spela nu, säger han och fortsätter om sin roll i Tre Kronor: 

– Förhoppningsvis så kan jag bidra försvarsmässigt men även offensivt. Det har gått lite snabbt men jag vet att jag spelar en får vi se i vilken roll eller vilka jag spelar med.

Läkaren om Bratt: ”Spelar inte”

Wennberg blir inte enda förändringen i den svenska truppen jämfört med gårdagens seger. Lagläkaren Peter Ström kunde efter träningen ge senaste uppdateringen kring Jesper Bratts skada som tvingade stjärnan att kliva av gårdagens match inför tredje perioden:

– Han åkte på en smäll i går som han kände av och då valde vi att inte låta honom spela mer. I dag har han kört rehab, sen är det upp till tränarna men han lär vila i dag så han får återhämta sig.

Du räknar med att han vilar?

– Ja, det gör jag. 

Vidare kunde assisterande förbundskapten Peter Popovic bekräfta att Bratt inte spelar i kväll.

– Han är dag till dag, men han spelar inte i kväll.expressen

Related posts

lämna en kommentar