Elyounoussi derbyhjälte – inför Lagerbäcks ögon


Tarik Elyounoussi blev derbyhjälte för AIK med två mål mot Djurgården. Men efter matchen vill han hellre prata om laget än sin egen prestation. 

– Det är skönt personligen så klart, jag vill hjälpa laget med mål och assist men jag vill inte stå här och säga att det är på grund av mig vi vinner. Det var en lagseger, alla gör ett jättebra jobb, säger han och fortsätter: 

– Fotboll är en lagsport och man måste få bort fokuset på det individuella, det är laget som vinner. Jag hade aldrig gjort mål om inte Sundgren hade tagit löpningen eller om inte Seb hade lagt den passningen. Samma med det som händer bakåt, Pertan och Panos gör ett jättebra jobb, alla gör en jättebra match. 

Förbundskaptenen på besök

Däremot kunde han inte ignorera det faktum att den norske förbundskaptenen Lasse Lagerbäck satt på läktaren under matchen.  

– Ja, han var på besök på träningen i går, så jag hade stor press på mig i dag ska jag säga, säger Elyounoussi och skrattar. 

– Det var viktigt för mig att visa att jag har lust att spela i landslaget också. Jag tror att han är nöjd, särskilt med det andra målet. Han älskar djupledsmål så han kommer kanske visa det när vi samlas med landslaget sen. 

Intränad målvariant

Målet Elyounossi pratar om är AIK:s 2-0-mål där en långboll kom från Sebastian Larsson upp på norrmannen som löpte in i straffområdet och lade in bollen i Djurgårdens mål.

– Vi har pratat mycket om det på träning. Alla vet att han har en bra fot och jag älskar att springa i djupled så vi har pratat om att om vi får läge och motståndaren inte är i balans eller inte har koll så ska jag bara ge honom en blick och sedan springa, säger Elyounoussi och fortsätter:

– Jag trodde att jag kanske var offside för jag sprang tidigt, men det var bra. En perfekt pass och jag får en bra träff också. Det var insidan och jag kände att jag hade kontroll, det var bara att lägga den i hörnet. Jag var lugn, ingen stress. expressen

Related posts

lämna en kommentar