Danmarks Sebastian Dahms pinsamma tabbe i hockey-VM


Hockey-VM i Bratislava har dragit i gång. Finland stod för en praktskräll när man slog storlaget Kanada med 3-1. 

I samma grupp håller Danmark och Frankrike till. 

Under lördagen mötte man varandra. I den första perioden tog Frankrike ledningen i powerplay. Danmark skulle sedan vända på matchen och innan den första perioden var slut ledde danskarna med 2-1. 

Sebastian Dahm stod för jättetabbe 

Danmark hade alltså vänt underläge. Men sedan skulle målvakten Sebastian Dahm bjuda in fransmännen i matchen igen. 

Dahm släppte nämligen in ett skott från halva plan. 

Frankrikes Olivier Dame-Malka valde att skjuta från egen planhalva. Ett skott som gick efter isen och mellan benen på Sebastian Dahm. 2-2 Frankrike var ett faktum. 

– En dundertavla av danska målvakten som föranledde Frankrikes 2-2 mål, säger Niklas Jihde i Viaplay.

– Det är inte så vanligt att man ser ett mål komma till på det här sättet. Han var nog inte beredd att det skulle komma ett skott där. Jag vet inte vad man ska säga. Från dansk sida är man inte så nöjda, säger SVT:s expert Staffan Kronwall. 

Dahm stod för ännu ett misstag 

Dahm skulle stå för ett misstag till. 

Frankrike gjorde både 3-2 och 4-2 i den andra perioden. 3-2-målet släppte Sebastian Dahm en enkel retur på och Damien Fleury kunde göra mål. 

– Aj, aj, aj Sebastian Dahm. Han tappar den pucken. Den där pucken tappar han ju ut på ett inte allt för lyckat sätt, målvakten Sebastian Dahm. Och jag undrar jag efter 2-2 målet och det här också, om kanske Patrick Galbraith börjar värma upp, säger Tobias Carlsson i Viaplay.

Matchen pågår expressen

Related posts

lämna en kommentar