AIK:s Sigthorsson formbesked inför derbyt mot Djurgården


Kolbeinn Sigthorsson har gjort sina första minuter för AIK och börjar se ljuset i tunneln efter en längre tids frånvaro från planen och ett skadehelvete bakom sig. Inför derbyt mot Djurgården hoppas han på fler spelminuter.

– Jag känner mig väldigt bra i kroppen. Jag är inte långt ifrån att kunna starta, så jag hoppas att jag kan få mer och mer speltid nu, jag känner mig redo, säger han. 

Du fick ett ganska varmt välkomnande från fansen när du kom in i förra matchen.

 – Ja, jag kände det, jag var väldigt glad över att få komma in och att få känna det stödet från supportrarna var fantastiskt. Jag ser fram emot att få spela fler matcher och vi har en stor match nu på söndag. 

Sigthorsson har spelat ett antal stora matcher genom sin karriär, inte minst under Islands minnesvärda EM 2016, och han gläds åt att nu få känna på den svenska derbyrivaliteten.

– Jag ser fram emot det, jag har bara hört bra saker om de här matcherna och det är sådana matcher och den typen av stämning som är anledningen till att man spelar fotboll, säger han. 

– Man märker att det är en stor match, man hör om det både ute på gatorna och bland spelarna. Det blir automatiskt när man kommer in i den här veckan att man blir taggad. 

Även för dig som inte är härifrån och aldrig har mött Djurgården tidigare? 

– Ja. Det är enkelt att motivera sig för sådana här matcher, man behöver inte säga till varandra att tagga till, det sker automatiskt hos alla. Hela den här veckan har varit väldigt fokuserad och alla är redo. 

Sigthorsson menar även att det faktum att stormatcherna är många i Sverige gör det till en bättre liga.

– Jag vet att det är stor rivalitet och jag vet att derbyn betyder mycket för hela klubben. Jag tycker det är bra att det finns så många rivalmöten i Sverige, säger han och fortsätter: 

– Bara i Stockholm finns det tre klubbar som kan vara med och slåss om titeln och dessutom flera andra lag, det gör att det är en bra liga. Man måste spela på topp i varje match för att få resultat. 

Om du spelar på söndag. Kan det vara en fördel då att du aldrig har mött Djurgården tidigare och att de aldrig har mött dig?

– Vi får se. Förhoppningsvis kan det vara så, men framför allt är det elva mot elva och det står mycket stolthet och ära på spel. expressen

Related posts

lämna en kommentar