AIK: Daniel Sundgren om pressen i AIK


AIK spelar sitt första derby för säsongen borta mot Djurgården. 

Sedan 2013 har AIK spelat tolv matcher på Tele2 arena där man skrapat ihop sju vinster, fyra oavgjorda och bara en förlust. Daniel Sundgren medger att det finns en extra krydda med derbyn på bortaplan.

– Vi brukar trivas på Tele 2 arena och har gjort bra matcher där. Det är bra tryck på varje derby, sedan är det alltid extra att vara på bortaplan. Det blir ett ännu större tryck från våra supportrar då. Vi behöver varenda en av dem, säger han inför matchen.

Hur viktig är matchen med tanke på säsongsinledningen?

– Det är ett derby, den största matchen i Sverige, och det handlar inte bara om oss spelare, utan väldigt mycket om fansen. Det är stort. Vi vill inte göra folk besvikna. De här matcherna är viktigaste. Djurgården har ett bra lag och det har man visat i år när man slagit tuffa lag och legat bra till i tabellen. Det blir en jämn match.

Sundgren under AIK:s match mot Örebro.

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Sundgren tycker att Djurgården ser lite starkare ut jämfört med i fjol.

– De har fått in bra nyförvärv i Astrit Ajdarevic som är väldigt duktig och spelat många år utomlands. Men i den här typen av matcher handlar det om vad vi ska göra och att vi gör det fullt ut, säger han.

Vilken känsla går ni in med?

– En god känsla. Vi alla i truppen gillar att spela derbyn. Jag tror att alla vill spela de här matcherna men det gäller att förbereda sig mentalt. Alla är förberedda i benen, det är nog den mentala biten som man måste förbereda extra mycket.

Men säsongsinledningen är han inte särskilt nöjd med.

– Jag är inte hundraprocent nöjd, det är jag inte. Vi har slarvat bort poäng och vi hade ett otroligt bottennapp mot IFK Göteborg. Men storlag kan ha sådana matcher och det är inte tillräckligt bra helt enkelt. Jag har inte varit med om att åka på en sådan smäll sedan jag kom till AIK. Det är en av mina tuffaste förluster. Men det är skönt att det är derby nu, för då kan vi få energi av det, säger Sundgren.

Sundgren: ”Det är alltid press att spela i AIK”

Vilka krav har ställts på er spelare?

– Media och många andra har hållit oss som topp tre och vi vet om att vi har ett bra lag. Vi vann förra året och då blir vi automatiskt en av favoriterna. Det är alltid press att spela i AIK oavsett om vi ligger sist eller etta.

Hur känns det för egen del?

– Jag hade en dipp i början. Det är inte alls någon bortförklaring, men jag har haft väldigt svårt med pollen, och har haft svårt andas och koncentrera mig. Jag har fått spela och förtroende och det gav resultat med Häcken med ett matchvinnande mål. 

– Jag har fortsatt spela och mot AFC fick jag sätta dit en straff. Man vill alltid göra det bättre än tidigare och det är viktigt att supportrarna fortsätter stötta. Ibland kan man göra misstag, det måste man ha respekt för. Annars vågar man inte göra den där finten som man kanske borde gjort.expressen

Related posts

lämna en kommentar