Chicago Cubs stänger av ett fan efter den här gesten i live-tv


Chicago Cubs besegrade Miami Marlins med 5-2 hemma på Wrigley Field i den amerikanska baseballigan MLB i tisdags. Hemmapubliken fick anledning att jubla lite extra vid två tillfällen, när Kris Bryant och Albert Almora Jr fick i väg var sin homerun. 

Men det som hände på planen har överskuggats av något som utspelade sig framför NBC:s kamera vid sidlinjen, sett till amerikanska mediers rapportering om matchen de senaste dagarna. 

Reportern Doug Glanville, tidigare baseballspelare i bland annat Chicago Cubs, lämnade en rapport från en av lagens avbytarbänkar när en åskådare på läktaren bakom honom gjorde ett tecken in i kameran. 

Chicago stänger av åskådaren

Åskådaren formade tummen och pekfingret till en ring, i vad AP beskriver som ”ett upp och nedvänt OK-tecken”, och höll upp handen bredvid Glanville, som är afroamerikan. 

Nu har bilderna på åskådarens väckt upprörda känslor i USA – eftersom tecknet även används i vit makt-rörelsen, skriver AP. 

De uppmärksammade bilderna fick hemmalaget Chicago Cubs att reagera starkt, och klubben har agerat genom att stänga av åskådaren på livstid. 

– Ett sådant här okunnigt och motbjudande beteende tolereras inte vid Wrigley Field. Vi granskar incidenten grundligt eftersom ingen ska utsättas för denna typ av stötande beteende, säger talespersonen Crane Kenney. 

Symbolens ursprung oklart

Vissa menar att OK-tecknets koppling till vit makt-rörelsen på grund av ett skämt som spreds på internet 2017 – men medborgarrättsrörelsen Southern Poverty Law Center menar att framstående företrädare för vit makt-organisationer har sett använda gesten vid flera tillfällen, skriver NBC. 

Händelsen har tagit stor plats i den amerikanska nyhetscykeln de senaste dagarna, och har uppmärksammats av de flesta större medier som Washington Post, TMZ, Yahoo och Bleacher Report. expressen

Related posts

lämna en kommentar