Elitspelaren får sparken – efter lögnen om sjukdomen


Vissa chanser är för bra för att tacka nej till, även om konsekvenserna blir allvarliga. Det var något som anfallaren Jordie Van der Laan blev varse om nyligen. 

Van der Laan, tillhörde klubben Telstar i den nederländska andradivisionen. 25-åringen var en backup-spelare i truppen och spelade bara sju matcher den gångna säsongen – satt ytterligare 16 matcher som oanvänd avbytare – och noterades för noll mål. 

Van der Laan är, trots sin egen elitkarriär, ett hängivet Ajaxfan så när Ajax trotsade oddsen och gick till Champions Leaguesemifinal för första gången sedan 1997 så ville han se den första matchen på plats i London. 

Nobbade träningen för att titta på Champions League

Problemet var att klubben inte ville låta honom stå över träningen för att resa. Så Van der Laan valde att ljuga. 

– Jag ringde in och sa att jag var sjuk. Jag tog beslutet då Telstar inte har något att spela för och att jag inte fått spela alls den sista tiden, så jag skulle mest troligt inte vara med i matchen mot Jong PSV. Oavsett skulle jag till London, säger han enligt Daily Mail. 

Van der Laan säger vidare att han vid ett senare tillfälle berättat sanningen om varför han inte var på träningen, men det har inte bekräftats av klubben. 

Får sparken – efter lögnen om sjukdomen

Kanske lika bra det, för han hade haft svårt att komma undan med lögnen. 

Han syntes nämligen på tv-bilderna från matchen. Tre gånger. 

– Det är en pinsam situation, säger Van der Laan. 

Efter att han nobbade träning tog klubben beslutet att riva Van der Laans kontrakt – och därför är han nu på jakt efter en ny klubb. 

Vi får hoppas att hans nya klubbs schema inte krockar med Ajax bara. 

 

FÅ BÄST KOLL! Missa inga nyheter om ditt favoritlag – få största nyheterna i Messenger



expressen

Related posts

lämna en kommentar