Calle Halfvarsson om besvikelsen efter VM – funderade på att lägga av


30-åringen åkte till VM i Seefeld som det stoa svenska hoppet på herrsidan. Men än en gång fick Halfvarsson lämna ett mästerskap utan en individuell medalj.

I stället handlade rubrikerna runt Halfvarsson mer om besvikelser – och den omtalade

NRK-videon.

– Allt gick ju snett.  Och så den där videon…nä, det var bara skit med allting, säger Halfvarsson när SportExpressen träffar honom på Bosön.

Och vad kände du då?

– Att jag tror det är dags att lägga av nu. Att jag borde göra något annat.

Varför?

– Jag kände väl att jag inte orkar ner allt det där jobbet igen . För att sedan känna sig bra under sommaren och hösten – bara för att sedan ska spåra ur igen. Att allt bara ska handla om frustration.

 

LÄS MER. Halfvarssons ursäkt efter utskällda videon 

Calle Halfvarsson: ”Det sket sig igen”

Och så var det i vintras?

– Ja. Säsongen började ju bra, och under SM strax före VM kändes det ju bra igen. Så jag tänkte att ”Nu fan blir det nog ett riktigt bra mästerskap”.

Men så blev det inte?

– Nej. Sedan sket det sig igen. Med form, föret och skidor.

Calle Halfvarsson berättar målande om den mörka besvikelse han kände under VM – och även en tid efter.

– Det var mycket tankar. Om det var värt det. Det höll på ganska länge. Och när jag sedan blev sjuk under världscupavslutningen i Kanada så kom alla tankar upp igen.

Men efter säsongen har Calle Halfvarsson tänkt igenom sin framtid i lugn och ro. Och kommit fram till beslutet att fortsätta.

– Jag tycker ju ändå det är jäkligt roligt med skidåkning. Att det fortfarande känns som att jag utvecklas.

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/2178677795793713?__xts__[0]=68.ARBdPRq-H–_Z3tTvNFlJ7Ia3k_-FEOoDxS6JPeuWquae6IVALvUy2SpZNKn4sSXWt_I0WgmHkeRvPjnvi1hayo8UtR6RhizqORvVXORCNR2CthWPfsC3hTUDiXImog2BfFF1A3MIx0pe2aUOgkKugVX2nmY_HrBVmjHY-PF49NNJtXfym1LtYn7zvbI240265ySutWJ9oCuwTE-FewhVzVTKo-TXRGBEGZvKQSW70TfTS2jYh1drjqFGQdZaF0GVOY4E9WGUbw-kkjJ9J1sCGiUgIKW5MdkDvG57FcKxxzGKGLKCUk91yoicXkrqbHq1gFH1AI0kZxRy-BlzerwT5o6lS93&__tn__=-Rexpressen

Related posts

lämna en kommentar