Börsplus: Tillväxten i it-bolaget lockar – köpBolaget kan snart vara ett par nummer större tack vare sin förvärvsstrategi, menar SvD:s Börsplus och rekommenderar köp.

It-infrastrukturbolaget Infracom har drygt 80 anställda och levererar telefoni, molnväxel, internet via fiber och andra it-tjänster till små- och medelstora företag i Norden. Kundbasen består av 15 000 företag. Det skriver Börsplus i en analys på torsdagen.

Alternativa operatörer som A3, Bredband2 och Bahnhof värderas runt 6-14 gånger rörelsevinsten. Bolagen skiljer sig mycket åt sinsemellan och de skiljer sig en hel del även från Infracom som är mindre och deras marknad är inte lika tydligt växande som exempelvis konsumentfiber. Det talar för viss rabatt. Tillväxtmöjligheter i form av förvärv, bevisat hög lönsamhet och en tydlig huvudägare är plus, skriver analystjänsten. 

Börsplus anser ett en värdering för företagsvärdet på 11 gånger rörelseresultatet är rimligt, vilket är en rabatt mot de nivåer på 13-14 gånger som fiberbolagen begåvas med.

“Använder vi elva gånger så finns en avkastningspotential på 50 procent i Infracom-aktien. Trots väldigt skral handel i aktien lutar vi åt att den kan vara värd risken för en placerare som gillar småbolag. Chansen är att bolaget är klart större om något år eller två med lika bra lönsamhet som idag”, skriver Börsplus i sin slutsats och ger köpråd. 

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar