Borås Basket föll i sekunddrama mot Södertälje i SM-finalen


Det blev en rafflande historia som slutade med ett sekunddrama i Scaniarinken i Södertälje. 

Vid ställningen 76-73 till hemmalaget, efter två säkra straffar av Alexander Lindqvist, och med 9,5 sekunder kvar att spela tog Borås timeout. 

Det fick effekt. Mike Moore hamnade i bra position och satte – med sex sekunder kvar – en trepoängare. Timeout Södertälje, 76-76 på tavlan och bara sekunder kvar till förlängning. 

Södertäljes Toni Bizaca och Borås Simon Gunnarsson.

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sedan prickade Kings Alexander Lindqvist in en trepoängare, 79-76. Borås tog direkt en timeout, men då var det bara två sekunder kvar och det räckte inte. 

– Det svider, det gör det. Det hade varit fantastiskt bra om vi hade kunnat ta hem den här matchen. Då hade läget varit helt annorlunda. Vi kämpade på, men fick några tveksamma domslut emot oss i slutet. Efteråt sa många att domarna var dåliga. De gör väl sitt bästa, men i dag hade de en dålig dag. Det är tufft när det var så nära, säger Simon Gunnarsson. 

Borås: Kan inte lägga oss ner och dör

3-0 i matcher till mesta mästarna Södertälje som kan säkra SM-guldet i Borås på fredag. Men Gunnarsson och kompani tycker att de har närmat sig i match efter match och har inte gett upp. 

– Det som hände i dag kan vi inte ändra på, men vi lever fortfarande. Det är först till fyra som gäller och med lite justeringar så kan vi ta det och sedan blicka framåt. Vi kan vinna här i Södertälje också. Vi kan inte lägga oss ner och dö utan vi ska trycka dit dem hemma och sedan jobba därifrån. Det är bara att gilla läget även om det är tufft, säger Gunnarsson.expressen

Related posts

lämna en kommentar