Allsvenskan: Robert Lundström nära comeback i AIK: ”Fantastiskt roligt”


Det var under fjolåret som Robert Lundström skadade knät i samband med AIK:s hemmamatch mot IFK Göteborg i allsvenskan.

Försvararen missade hela säsongen och har sedan dess jobbat stenhårt för att komma tillbaka. Under vintern har Lundström successivt trappat upp träningen.

”Det känns fantastiskt roligt”

I februari började han köra lätt träning med boll och sedan två veckor tillbaka tränar Robert Lundström med laget igen. 

Under onsdagens träningspass på Karlberg var försvararen med under majoriteten av övningarna med boll, utom den sista när laget körde matchspel.

– Det känns fantastiskt roligt. Jag har jobbat väldigt hårt för att vara där jag befinner mig i dag och jag känner att formen börjar komma. Jag har byggt upp styrkan och nu är det bara fotbollen kvar och den börjar komma sakta, säger Lundström och ler.

Hur länge har du kört med laget?

– Jag har varit ute i två veckor ungefär. Det börjar närma sig att vara med i en matchtrupp snart. Vi är ganska försiktiga men vi får se när det blir exakt.

Lundström: ”Saknat att spela matcher”

Hur resonerar ni kring övningar i träning, vilka undviker du?

– Jag körde possession i dag och nästa träning är det tänkt att jag ska köra spel. Det är så det ser ut, vi stegrar uppåt sakta men säkert.

Hur mycket längtar du till matchspel?

– Enormt mycket. Jag har saknat att spela matcher och nu får vi se när det blir. Tränarna är ganska försiktiga, men det är klart att jag ser fram emot att dra på mig AIK:s matchtröja och spela igen.

Är det viktigt att du inte är för ivrig, utan vågar skynda långsamt?

– Ja, lite grann så är det. Jag hade allra helst spelat mot Djurgården men så ser det inte ut riktigt. Vi får se när jag är redo att vara med i en matchtrupp. Vi har en bra dialog, jag Sean O’Shea och Rikard Norling. Men ungefär när jag kliver in vill vi inte prata om än.expressen

Related posts

lämna en kommentar