Alexander Kokorin och Pavel Mamajev döms till fängelse


Det var i oktober – i samband med Sveriges Nations League-möte med Ryssland – som Alexander Kokorin och Pavel Mamajev skapade svarta rubriker i hemlandet. 

Fotbollsduon gick lös på ett kafé i Moskva efter ett ligamöte mellan deras lag. Kokorin och Mamajev slog sönder saker, och ska ha misshandlat två tjänstemän som blivit allvarligt skadade.

Videofilmer från kaféet visar hur Kokorin slår en stol över huvudet på en chaufför som sitter och äter på kaféet. Händelsen ska ha inträffat i samband med en alkoholfylld festkväll, skriver RT. 

– Jag vill be om ursäkt för mitt ovärdiga agerande. Jag skäms väldigt mycket, framför allt gentemot mina föräldrar, min klubb och mina fans. Mitt uppträdande var oacceptabelt, sa Kokorin enligt Russian Football News i samband med händelsen. 

Kokorin och Mamajev döms till fängelse

Mamajev spelade tillsammans med den svenske landslagsbacken Andreas Granqvist i Krasnodar under flera år.

– Jag har så klart läst lite vad som har hänt med honom och Kokorin. Det är klart att det inte ser bra ut, sa Granqvist i oktober.

Nu har Kokorin och Mamajev, med 48 respektive 15 landskamper, dömts till fängelse för huliganism och misshandel. Enligt RT flyttas fotbollsspelarna nu från häkte till en fängelsekoloni, där de ska avtjäna resten av tiden på sina straff. 

Mamajev kommer att släppas i november och Kokorin i december, skriver Russian Football News.expressen

Related posts

lämna en kommentar