Donald Trumps ilska – efter Kentucky Derby


Kaos uppstod efter att årets upplaga av Kentucky Derby avgjorts i USA. 

Maximum Sercurity var först över mål, och stort jubel utbröt hos kretsen runt hästen och på publikplats. 

Ett glädjevrål de dock skulle få sätta i halsen, 20 minuter senare.  

Efter en lång överläggning beslöt sig nämligen domarna på galoppbanan för att diskvalificera hästen, då de menade att hästen stört konkurrenten War of Will under loppet. 

”Den bästa hästen vann inte”

Ett historiskt beslut, då en vinnande häst aldrig tidigare diskats under loppets 145-åriga historia. 

På sociala medier lät reaktionerna inte vänta på sig. 

En av de starkaste kritikerna: USA:s president Donald Trump. 

”Beslutet efter Kentucky Derby var inte bra. Det var ett tufft lopp på en våt och slaskig bana, det var faktiskt vackert att se. Endast i dessa tider av politisk korrekthet kan den här typen av vändningar inträffa. Den bästa hästen vann inte Kentucky Derby, inte ens nära!”, skriver Trump på Twitter.

”Hemskt att jag måste be om ursäkt”

Vann loppet gjorde i stället 65-oddsaren Country House tillsammans med Flavien Prat. 

Hästens tränare, Bill Mott, förklarade efteråt att han lämnade folkfesten med en bitterljuv känsla. 

– Det känns hemskt att jag måste be om ursäkt för att jag vann, jag tycker synd om ägarna till hästen. Jag tvingas sitta här och säga något så dåraktigt som: ”Jag är ledsen att jag vann”. Jag vill heller inte ge ägarna en bild av att jag är missnöjd, för det är jag inte, jag är glad, säger han enligt Courier Journal.  

https://twitter.com/NBCSports/status/1124821426941386752?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1124821426941386752&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theguardian.com%2Fsport%2F2019%2Fmay%2F05%2Fdonald-trump-kentucky-derby-country-house-maximum-securityhttps://twitter.com/realDonaldTrump/status/1125067530828173313

expressen

Related posts

lämna en kommentar