Daniel Redén selar ut tre hästar i pokalloppen


Solvallatränaren Daniel Redén hade några rejäla unghästtoppar ifjol, något som Conrads Rödluva var högst inblandad i. 

Det karismatiska fuxstoet vann både Breeders’ Crown och Svenskt Trav-Okas – och nu är hon en av finalisterna i Drottning Silvias Pokal. 

Redén tar dessutom med sig Night Rhythm och Zephyr Kronos till finalen av Kungapokalen. 

– Det är jättekul att vi ha hästar som duger i de här löpen och att de kan vara med hela vägen till final. Det är stort, det är de här loppen som man drömmer om att vara med i, säger Daniel Redén. 

Okända kort i Kungapokalen 

Kungapokalsfinalisterna Night Rhythm och Zephyr Kronos är något okända kort för den svenska travpubliken. 

– Night Rhythm är säkert relativt okänd i USA också, han tävlade mest i lite mindre lopp och amatörlopp. Men han gjorde det bra och jag hade fina siffror på hästen. När han var med på auktionen tyckte vi att det var en fin häst. 

– Vi kom över honom relativt billigt. Jag tror att vi betalade 28 000 dollar och nu är han ändå med i en final. 

– Han är inte färdig på långa vägar för att kunna vara med och strida i det här loppet kanske, men det är en häst som förhoppningsvis ska kunna tjäna en bra peng. 

”En av de svåraste hästar jag haft” 

Redén berättar att Zephyr Kronos också har visat att han besitter fin kapacitet, men att han är något av en bråkstake.

– Han är fantastiskt snäll och trevlig inne i stallet men så fort han får på sig en vagn så blir han som Hannibal Lecter. Då är han inte att leka med, det är en av de svåraste hästar jag har haft. 

I och med att Ready Cash-sonen har lite hyss för sig så får han även Daniel själv i vagnen. 

– Han galopperade väl åtta gånger på Solvalla i debuten och sen skenade han nästan runt senast. Han har inte riktigt fattat det här så jag håller på att lära honom. Det är ingen lätt häst, men det finns en otrolig kapacitet den dagen vi får alla bitar på plats.

”Ingen som man lägger märke till” 

Som tur är så kan Daniel Redén luta sig tillbaka på Conrads Rödluva som är betydligt mer foglig. 

– Hon gör inte mycket väsen av sig. Det är ingen som man lägger märke till ute på gården förutom att hon är lite röd då. Det är ingen som sticker ut på det sättet, hon är inte arg, utan hon bara är. Men när hon kommer ut på banan så sticker hon ut väldigt mycket med hur hon ser ut. Hon vet vart och när hon ska göra jobbet. 

Redén är nöjd med hur det rödlätta stoet inlett säsongen. 

– Hon har sett fin ut och inte varit bottnad, hon blir bättre och bättre och börjar hitta lite form nu. Det känns jättespännande. Det gäller att de utvecklas och växer vidare från att det är tre så att de kan ta nästa steg. Det är en häst som jag hoppas på och det ser ju lovande ut än så länge i alla fall. 

Hästen har sex raka segrar i bagaget – och visst tror och hoppas Redén att hon ska fortsätta vara med i toppen.

– Det är mitt mål. Jag hoppas verkligen på det och det känns som att hon har tagit vintern på bästa sätt. Hon kommer alltid att få möta bra hästar. Men förhoppningsvis så är hon en utav dem som ska tillhöra de bästa. Det tycker jag att hon har visat. expressen

Related posts

lämna en kommentar