Anthony Elanga hade målshow mot Frankrike i U17-EM


U17-EM i fotboll avgörs just nu på Irland och Sverige har lottats in i tuffast möjliga grupp med Nederländerna, Frankrike och England. 

Sverige inledde med att förlora med 0-2 mot Nederländerna och därmed väntade en ödesmatch redan i omgång två mot Frankrike. 

En på papperet väldigt tuff uppgift. 

Anthony Elanga imponerade för Sverige

Men Sverige visade gott gry i den första halvleken – och då främst anfallstalangen Anthony Elanga, till vardags i Manchester United. Elanga, son till den förre Malmö FF-spelaren Joseph Elanga, gjorde två högklassiga mål för Sverige i matchen. 

Först gjorde han 1-0 sedan han imponerande tryckt sig förbi sin motståndare och skruvat in bollen i det bortre hörnet. Frankrike kvitterade men Elanga gav Sverige ledningen åter sedan han sprintat förbi de franska mittbackarna och lobbat in 2-1. 

Frankrike skulle dock visa sig vara en lite för tuff nöt att knäcka. Fransmännen var numret större än Sverige i den här matchen och vann med 4-2. 

Dessutom vann Nederländerna mot England, så Sveriges EM-äventyr är över för den här gången. 

Elangas drömmål för Manchester United

Anthony Elanga fostrades i Elfsborg innan han gick vidare till Malmö FF:s fotbollsakademi. Sedan lämnade han för Manchester United som 15-åring.

– Frugan och jag bestämde tillsammans med honom att han skulle flytta dit. Vi tänkte mycket på hans utveckling. Vi tog den chansen för att kunna ge honom möjligheten att utvecklas och tillhöra en klubb som man tycker om, sa pappa Joseph till 24Malmö 2017. 

– Hur bra kan han bli? Det är upp till honom att bevisa det. Men jag tror att det kommer gå bra för honom i framtiden.

Och den unge Elanga har väckt uppmärksamhet på de brittiska öarna. I mars stod han för ett drömmål mot Newcastle som Manchester United delade med sig av på sitt Twitterkonto. 

https://twitter.com/ManUtd/status/1107226920880529409?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1107226920880529409&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fsport%2Ffotboll%2Fpremier-league%2Fsvenske-anthony-gjorde-supermal-for-uniteds-u18%2F

Enligt tidningen Daily Star har fansen kallat honom för ”en ny Anthony Martial”. 

expressen

Related posts

lämna en kommentar