BK Häckens Alexander Jeremejeff hyllar Peter Abrahamsson


Det satt långt inne, men till slut slog BK Häcken Gif Sundsvall med 1-0. Skytteligaledaren Linus Hallenius ställde till stora bekymmer i första halvlek och avlossade skott efter skott. 

Peter Abrahamsson radade upp räddningar och höll hemmalaget kvar i matchen. 

– Vi bjöd på lite för mycket i början. Han är ju en erkänt duktig avslutare, Hallenius, så vi hade lite extra bevakning där. Det var viktiga räddningar, ligger vi under i paus blir det jobbigare, säger Peter Abrahamsson, som höll sin tredje nolla för säsongen. 

BK Häcken har bara släppt in fyra mål på sju matcher. 

– Vi har varit solida bakåt ganska länge. Först med Stahre (Mikael) och sedan med Andreas (Alm) i fjol. Vi har varit stabila och haft god kontinuitet. Så lågt som vi försvarade oss i slutet av andra… det har inte riktigt varit Häckens favorit tidigare, men det har ordnat upp sig lite. Det är riktigt gott att kunna ha både försvarsspelet och anfallsspelet, fortsätter keepern. 

Paulinho brände straff 

Alexander Jeremejeff fixade en straff i andra halvlek (som Paulinho brände) och rullade sedan in 1-0 efter en fin prestation där han var kylig och höll undan backen innan han avslutade. 

– Rasmus (Lindgren) fick en dålig tillbakapassning och slog den i panik i djupled. Jag chansade, var onside, sprang och gjorde mål, säger anfallaren, som inte hade nätat på några omgångar. 

– Det har ändå känts bra och jag har inte varit så orolig. Målen är väl kanske det som syns, men jag har gjort bra prestationer överlag. Det är klart man funderat lite över vissa lägen, men lägstanivån är ganska hög. Samtidigt har vi hackat lite som lag, men nu har vi två raka segrar, säger Jeremejeff, som kom till BK Häcken från Örgryte inför 2014, precis som Peter Abrahamsson. 

BK Häcken med i toppen 

– Han är nog den som har utvecklats mest. Han har blivit helt otrolig och blir bättre hela tiden. Mentaliteten… varje dag, varje träning, han hatar att förlora. Vi får se hur långt han kan gå, jag tror att han kan ta några kliv till. Man blir bortskämd, han är en av de bästa, säger Jeremejeff. 

Även om inte anfallsspelet stämmer fullt ut ännu så smyger BK Häcken med i toppen.

– Vi är stabila och släpper knappt in mål, men för oss är inte det någon superchock, säger anfallaren. expressen

Related posts

lämna en kommentar