AFC: Ole Söderberg om vansinnessparken mot Goitom


AFC låg under med 1-0 borta mot AIK när Henok Goitom kom fri med målvakten Ole Söderberg. 

AFC-spelaren kom ut och försökte rensa bollen med en hög spark, men kom för sent in i duellen med hemmalagets lagkapten och visades ut. 

– Vilken spark han får! Han går i däck. Söderberg kommer ut väldigt våldsamt mot Henok Goitom, säger kommentatorn Mats Lilja.

Efter matchen vill Söderberg avdramatisera situationen. 

– Det är en svår situation för målvakter de där, när man ska gå och inte gå. Så man står och analyserar och jag bestämmer mig för att gå, han hinner före mig och när jag ser att han hinner före så fullföljer jag inte kicken så klart, då hade jag sparkat av huvudet på honom, säger målvakten.

”Inte så allvarligt som det ser ut”

Han medger dock att han träffar AIK-spelaren och accepterar det röda kortet.

– Han får en liten touch på axeln tror jag det är, jag kan inte säga specifikt. Jag har sett på bilderna men det är svårt att säga exakt var jag touchar honom.

– Han har väldigt mycket rutin och min bedömning är att det är ett rött kort eftersom det är ett friläge och jag touchar honom. Men det är inte så allvarligt som det ser ut, för han spelar ganska bra efteråt.

Det låter som att du antyder litegrann att han filmar eller förstärker? 

– Jag är nog mer inne på att det ska vara offside innan. Jag har inte sett tillräckligt mycket, men filma, det kan jag inte säga om han gör. Jag rör vid honom och det kan jag erkänna eftersom jag kommer för sent ut, jag borde vara tidigare och han är rutinerad och tar till sig det och får mig utvisad på det. Eller jag får mig själv utvisad.

Efter det röda kortet ser man ändå målvakten skaka på huvudet, någonting han förklarar så här:

– Jag tycker att det blir så överdrivet, jag trodde att jag träffade honom på handen men det gjorde jag inte. Det kunde lika väl varit jag som gick ut med huvudet men nu gjorde jag inte det. Utvisningen var väldigt synd för mig och för laget.

Matchen slutade 2-1 till AIK.expressen

Related posts

lämna en kommentar