En fjärdedel av S&P 500-bolagen fortfarande i björnmarknadS&P 500-indexets återgång till nya rekordhöjder har inte fått alla bolagen att hänga med uppåt, rapporterar CNBC.

Fortfarande handlas en fjärdedel av bolagen i en så kallad björnmarknad (bear market), det vill säga minst 20 procent under den högsta kursen det senaste året. Vissa av bolagen, så som Macy’s, Activision Blizzard, Nvidia och Fedex har gått ännu värre och är ned 30 procent från toppen.

S&P 500 är upp 25 procent från slutet av december och inledningen under 2019 har varit den bästa sedan 1987. Samtidigt har det tryckt upp företagens värderingar. Det genomsnittliga p/e-talet för indexbolagen är på nästan 17 mot 14 i inledningen av året. 

”Jag skulle rekommendera investerare att inte dyka ner i reatunnan vid denna tidpunkt i marknadscykeln med värderingarna där de är och med S&P 500 som slår nya höjder”, sade Chad Morganlander, förvaltare på Washington Crossing Advisors, under CNBC-programmet Trading Nation.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar