Elias Pettersson berättar sanningen bakom sitt skott


Elias Petterson har klarat av sin första säsong med Vancouver Canucks i NHL – och få har undgått det avtryck den svenske talangen gjort i ligan. 

20-åringen slutade på 66 poäng i grundserien, överlägset bäst av alla rookies i ligan. Svensken har hyllats under hela seriens gång och är stor favorit till att ta hem Calder Trophy, priset för årets bästa nykomling. 

I Petterssons spel är det kanske hans skott som lyfts fram som extra imponerande, och efter en match mot Detroit i januari jämfördes hans slagskott med Wayne Gretzkys. 

Elias Pettersson – det ligger bakom hans skott

I samband med en träning med Tre Kronor berättar Elias Pettersson att hans vassa skott inte vuxit fram av någon slump. 

– Det lägger jag mycket fokus på, speciellt efter varje träning. Man skjuter direktskott och alla möjliga skott, tio, femton minuter efter varje träning. Det gör stor skillnad. För två, tre säsonger sedan var mitt skott inte alls bra, jag ville utveckla det och lade mycket fokus på det. Sedan dess har jag fokuserat på det på varje träning. 

– Det är många timmar jag lägger på det i veckan. 

”Alltid roligt att spela för Tre Kronor”

Så här säger 20-åringen om sitt val att dra på sig Tre Kronor-tröjan för andra året i rad:

– Det är alltid roligt att spela för Tre Kronor och stora mästerskap. Förra VM blev som det blev, då kändes det självklart för mig att vara med i år och förhoppningsvis gå hela vägen. 

Pettersson åkte på en skada tidigt i VM förra året, och missade de avgörande matcherna – inklusive finalen mot Schweiz, där Tre Kronor säkrade guld. 

– Det är de matcherna jag vill spela, när allt gäller. De matcherna missade jag. 

 

LÄS MER: Så lurade Vancouver alla – för att få Elias Petterssonexpressen

Related posts

lämna en kommentar