Det är ”spets och slut – hämta ut” för Emilia | Trav


Vilken skön känsla den gångna Olympiatravshelgen på Åby bjöd på! En helg där trots toppsport prestationerna på banan fick stå tillbaka för faciliteterna runt densamma. Allt genom invigningen av nya Åby Arena. 

Åby har verkligen lyckats med sitt projekt att skapa en modern arena som kan ta travsporten till framtiden.

En arena som genom sin närhet skapar förutsättningar för ett större intresse för sporten. 

För har vi inte framtidstro på den här arenan har vi det aldrig. Det här måste vara travets väg framåt som arenasport.

Hela Åby andas nu optimism och för mig som hemmatränare är det naturligtvis bingo!

Men nya Åby är bra för hela trav-Sverige. Jag är övertygad att många banor kommer åka på studiebesök för att förverkliga sina egna utvecklingsidéer.

Jag besökte själv både mässområdet och var upp på det nya hotellet under premiärhelgen. Och snacka om skön känsla. Att från hotellrummet kunna följa sina egna hästar i både provstarter och lopp har jag inte upplevt någon gång tidigare.

Under invigningshelgen bubblade hela arenan och diverse tillställningar hölls på både hotell och mässområde.

■ ■ Sedan finns det naturligtvis detaljer att slipa på. Men det finns det väl alltid efter en premiär? 

 

ATG presenterade intressanta siffror för årets första kvartal. Siffror som naturligtvis berör oss aktiva eftersom det är ATG:s framgång som avgör vilka prispengar vi har att tävla om.

Det var därför roligt att höra att de nya satsningarna på Sport och Casino verkar gå över förväntan.

Däremot är det naturligtvis oroande att höra att spelet på vår egen sport backar rätt märkbart. 

Detta borde vara det skäl som krävs för att återgå till den gamla starttiden 14.30 på V75?

För om inte argumentet att spelet ökar längre håller finns väl ingen anledning att fortsätta med något en majoritet inom sporten ser som negativt. 

Lördagen bjuder V75-jackpott på Örebro. 

V75-1: Ett riktigt svårt lopp inleder omgången. Tipset till 10 Tae Kwan Deo som har största hårdheten. Passa även jätteskrällen 12 Chapuy. Jag skulle inte bli förvånad om hemmatränare Åke Lindblom har ställt i ordning. Men strecka så många som börsen tillåter!

V75-2: Ytterligare ett öppet lopp där det luktar körning mellan de två förhandsfavoriterna 5 Ural och 4 Run Ceasar Run. Chanstipset till kapable 11 New Steel som har fått ett lopp i kroppen. Men även här kan det skrälla rejält.

V75-3: Omgångens bästa spik hittar vi i guld! Spets och slut, hämta ut på Emilia Leo bakom 4 Charrua Forlan.

V75-4: Bra chans för 4 Taiga Woodland med dagens förutsättningar. Vill dock ha med kapabla duon 5 Sato och 6 Master Blaster, min egen 10 Quito Lane och 11 Gambit Brodde som kommer från ett riktigt formstall.

V75-5: Ännu ett spikbud från spets i 4 Shadow Gar. Den som har råd garderar dock med 9 Ginny Weasley, 10 Ultra Bright och 12 In Toto Sund.

V75-6: 4 Global Trust är bra men blir alldeles för stor favorit. 2 Weekend Fun är minst lika bra som favoriten. 7 Gigant Invalley imponerade i Norge senast och kapable 12 Eldorado B. är helt bortglömd.

V75-7: Ett spännande lopp avslutar. Tipset till 15 Monark Newmen som står både för kapacitet och ungdom. Ta även med 4 Kövras So Far, 8 Mack Dragan och evighetsmaskinen 12 On Track Piraten.expressen

Related posts

lämna en kommentar