Carnegie: Därför är det köpläge i Leo VegasCarnegie räknar nu med att det värsta är över för bolaget och höjer rekommendationen till köp.

Leo Vegas kvartalsrapport för det första kvartalet befäste förvisso farhågorna om utvecklingen på den svenska bettingmarknaden. Men till skillnad från många andra operatörer verkar det som om Leo Vegas har tagit marknadsandelar i Sverige.

Det skriver Carnegie i en analys på fredagen och höjer sin rekommendation till köp från tidigare behåll och riktkursen från 32 till 40 kronor.

Carnegie räknar nu med att det värsta är över för bolaget på nyckelmarknaderna Sverige och Storbritannien, där förutsättningarna ändrats mycket under det senaste året till följd av nya regulatoriska förutsättningar. Det finns dock en kvarvarande risk för ytterligare sanktioner från den brittiska spelmyndigheten (UKGC).

Enligt uppgifter till brittiska The Guardian i april skulle UKGC ha inlett en utredning om huruvida Leo Vegas brutit mot licensvillkoren i ett fall med en spelare som spelat bort stora belopp på bolagets sajter, trots att spelaren tidigare stängts av från spel.

Carnegie lyfter även fram ett potentiellt hot från “negativa regulatoriska nyheter” från Tyskland, en marknad som har växt kraftigt och som Carnegie uppskattar kan utgöra upp emot 10 procent av bolagets intäkter.

“Utsikterna är något osäkra, men tillväxtmixen borde gradvis bli mer balanserad i takt med att andra marknader har ett bättre momentum”, skriver Carnegie i analysen.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar