Djurgården: Lias Andersson på plats i klacken


Den första perioden mellan Djurgården och Frölunda blev en  helvild historia.

Redan efter fem sekunder åkte hemmalagets Daniel Brodin på två minuter för charging. Åtta minuter senare hade gästerna, som inför kvällens match var en seger från SM-guld, gjort två mål på Adam Reideborn.

Frölunda kunde till slut gå till periodpaus i ledning, 3-1.

Och på läktaren skymtades ett välbekant ansikte i Frölundas  klack: New York Rangers-spelaren Lias Andersson.

20-åringen, som spelade 22 matcher för Frölunda förra säsongen, är hemma på semester och det var ingen tvekan om han skulle åka till Stockholm för den sjätte SM-finalen eller inte.

– Nej, det är en självklarhet att stå här i klacken. Man vill inte missa en sån här match, man måste vara här, säger Andersson.

Lias Andersson på plats i Frölundas klack

Han fortsätter:

– Det var verkligen en galen start, inte riktigt vad Djurgården hade hoppats på. En bra start för oss och skönt att vi kunde stänka dit en direkt. Det är nervöst att stå här, men de spelar bra och har gjort det hela säsongen. 

VM-guldmedaljören passar också på att hylla stämningen i Globen.

– Jag kanske svär i kyrkan nu, men jag måste hålla publiken. Det är jäkla bra stämning från båda sidorna, det är så här vi vill ha det. Båda klackarna bjuder upp till bra stämning, så här ska det vara varje match, säger han.

Hur säker är du på SM-guld?

– Nu ska jag njuta i 40 minuter, sen är det SM-guld. Det skulle betyda enormt mycket. Jag håller ju på Frölunda och har många polare i laget, så för alla man känner i föreningen och laget… det är dem man är här för, säger Lias Andersson.expressen

Related posts

lämna en kommentar