Cristiano Ronaldo köpte världens dyraste bil


Att Cristiano Ronaldo är en vän av bilar i allmänhet, och märket Bugatti i synnerhet, är knappast en hemlighet.

Så sent som för ett och ett halvt år sen visade den portugisiske superstjärnan upp sitt senaste köp: En Bugatti Chiron för 20 miljoner kronor.

Ronaldo hade sen tidigare en Bugatti Veyron i sitt garage, som också inrymde en Rolls-Royce Phantom, Ferrari 599 GTO och ett par stycken Bentley Continental.

Nu har Juventusstjärnan slagit till igen. Och återigen handlar det om en Bugatti.

Den franska lyxbilstillverkaren, som firar 110 år i år, har låtit tillverka en exklusiv jubileumsbil i ett exemplar. Bilen heter ”La Voiture Noire”, har 1 500 hästkrafter och en topphastighet på hisnande 420 kilometer i timmen.


Cristiano Ronaldo pekas ut som hemlig köpare

Bugatti har tidigare bekräftat att man har sålt jubileumsbilen, men vem som faktiskt har köpt den rekorddyra bilen, prislapp: 117 miljoner kronor, har varit en hemlighet.

Fram tills nu.

Nu har den spanska tidningen Marca nämligen avslöjat att det är Cristiano Ronaldo som är ägaren till tidernas dyraste bil, men att han inte kommer kunna nyttja den förrän 2021, då Bugatti fortfarande har en del detaljer att slipa på.

Cristiano Ronaldo blev nyligen italiensk mästare med sitt Juventus och är fortsatt under utredning med anledning av de våldtäktsanklagelser som riktades mot honom i höstas. I somras dömdes han till ett villkorligt fängelsestraff och böter på 190 miljoner kronor för skattebrott i Spanien.expressen

Related posts

lämna en kommentar