Adam Reideborn självkritisk efter förlusten


6-2 till Frölunda. 

Så slutade den sjätte SM-finalen när Frölunda tog hem SM-guldet inför ett fullsatt Globen. 

Djurgården kom inte upp i nivå och en spelare som var extra kritisk till insatsen var stockholmarnas målvakt Adam Reideborn. 

– Vi ville gå hela vägen. Vi är inte nöjda. Men det har varit en häftig säsong. Jag tycker det här laget förtjänar guld. Vi spelar tillräckligt bra för att ta det till en match sju, säger han. 

Hyllar fansen 

Han passar på att hylla fansen som har stöttat laget genom hela säsongen. 

– Fansen är verkligen värda ett guld. De har varit magiska hela året. I slutspelet har de tagit ett kliv upp. Det är otroligt häftigt att spela här. Det är en ära att spela slutspelshockey i den här föreningen, säger han. 

Reideborn är extra självkritisk till sina insatser i finalserien. 

– Jag hjälper inte laget bra i dag heller. Jag ger oss en tuff start med ter insläppta mål efter första. VI får jobba i uppförsbacke. Det är två tuffa förluster för mig. Känns surt. Det kommer kännas bittert när man vaknar upp i morgon och känna att det glidit ur händerna i år, säger han. 

Jesper Pettersson.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

”Han är bäst i SHL”

Mot Färjestad och Frölunda släpper ni in 50 mål, i grundserien 120.

– Jag är en stor del till det. Jag fick inte ut max av mitt spel. Jag hade kämpigt i finalserien där jag släppte in mycket mål. Det känns surt att inte spela bäst när det gäller som mest, säger Reideborn.  

Djurgårdens Jesper Pettersson stöttar sin målvakt efter förlusten. 

– Han ska absolut inte ta på sig. Han har räddat oss gång på gång. Han är en grym målvakt. Han ska inte ta på sig någonting. Vi vinner tillsammans och förlorar tillsammans. Han är bäst i SHL, säger han. 

Hur mycket betyder Djurgården för dig? 

– Det betyder otroligt mycket. Vi har lagt ner så jävla mycket tid och arbete i det här laget. Vi har så grymma fans. Och så slutar det så här. expressen

Related posts

lämna en kommentar