Christoffer Rifalk saknades på träningen efter pengabråket


Kvällsposten kunde under tisdagen berätta att Christoffer Rifalks framtid i Oskarshamn är osäker – och att det nu råder ett pengabråk mellan Rögle och OIK. 

– Som jag ser det finns det tre alternativ. Det bästa och det jag siktar på är att vi löser det, att vi känner att vi är nöjda med ekonomin vi får och det är det vi har mest nytta av. Sedan har vi två, betydligt sämre alternativ, och det är att ha en spelare som arbetsvägrar som inte är här, och då blir det inget roligt för någon. Alternativ tre är att han är här, mot sin vilja och det gynnar inte någon. Det bästa är att vi löser det, men hittills har vi inte fått ett bud, som är skäligt nog, sa Daniel Stolt då.

Christoffer Rifalk saknades på träningen

Men fram till att Christoffer Rifalks framtid har benats ut räknar Oskarshamn med att han tränar på med resten av laget.

– Han ska vara här då. Svårare är det inte, sa Daniel Stolt i går.


Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Men när SHL-nykomlingen drog i gång säsongen under onsdagen fanns 22-åringen – som var en av Oskarshamns största hjältar i kvalet – inte med.

– Han vill inte vara här, säger Daniel Stolt till Barometern i dag.

– Jag tror inte han kommer dyka upp här och en målvakt som inte vill vara här har vi ingen glädje av. Samtidigt så kan vi inte stå med mössan i hand och bara låta honom gå. Vi måste få ersättning för honom.

Rögle skrev avtal med Rifalk – sedan gick Oskarshamn upp

Bakgrunden till kontraktsbråket är följande:

Den 8 april tog Oskarshamn steget upp i SHL.

Då omvandlades Christoffer Rifalks avtal, som är skrivet till 2021, till ett SHL-avtal.

Enligt Kvällspostens uppgifter är det avtalet värt runt 60.000 kronor i månaden.

Den 20 mars kunde Kvällsposten avslöja att Rifalk skrivit på för Rögle.

Problemet är att Rögles sportchef Chris Abbott också skrivit ett SHL-avtal med målvakten, som han skrivit i god tro, men ännu inte har kunnat kommunicera ut på grund av en konflikt mellan Christoffer Rifalk och IK Oskarshamn.

SHL-nykomlingen har nämligen rätten på sin sida med ett skrivet avtal, som Rifalk klart och tydligt sagt till IKO att han inte avser att fullfölja.

Och nu vill Oskarshamn ha ersättning för Christoffer Rifalk. 

– Han (Chris Abbott) är mån om att hitta en lösning, men jag förstår att han inte kan slänga upp hur mycket pengar som helst för en värvning han gjort, där det inte finns några pengar i budgeten för att göra utköp av den prisklassen vi begär, som vi tycker är rimligt. Han förstår också att jag inte bara kan släppa i väg en spelare gratis, sa Daniel Stolt under tisdagen.

Christoffer Rifalk har spelat i Oskarshamn sedan han anslöt från Kalix mitt under säsongen 2017/18.

SportExpressen har sökt Rifalk för en kommentar.expressen

Related posts

lämna en kommentar