Alingsås-IFK Kristianstad: ”Blytungt underläge för mästarna”


IFK Kristianstad har vunnit SM-guld de fyra senaste säsongerna (2015, 2016, 2017, 2018).

Men nu är Alingsås på väg att fälla svensk handbolls jätte.

IFK Kristianstad lyckades inte ta revansch för förlusten hemma utan förlorade även den andra SM-semifinalen med 28–25.

– En blytung vinst för Alingsås, nu är IFK Kristianstad i brygga med de förväntningar de har på sig. Plus att med 2–0 kommer Alingsås ha en match härinne med det här trycket för att ta sig till final. Det är helt klart överläge Alingsås just nu, säger C Mores expert Jennie Linnéll i tv-sändningen.

Brände lägen: ”Har problem”

I halvtid ledde Alingsås med 14–11, men IFK Kristianstad kom tillbaka och utjämnade till 22–22 genom Olafur Gudmundsson.

IFK fick chansen att gå upp i ledning, men Anton Halén brände sin straff som kunde betytt 23–22 med åtta och en halv minut kvar.

I stället gick Alingsås ifrån igen. IFK:s sista chans fick Arnar Freyr Arnarsson vid underläge 24–26, men islänningen sköt över.

Ett skott summerade IFK:s offensiva insats.

– Bakåt står vi väl även om det blir 28 till slut, men det är framför allt framåt återigen vi har problem. Vi bränner otroligt många, jag räknar det till åtta rena frilägesräddningar, vi flippar över och skjuter över på rena lägen, det funkar inte i en semifinalserie mot Alingsås, säger IFK:s assisterande tränare Lars Olsson till C More.

Jobbig skada på Einarsson

IFK drabbades även av en jobbig skada på Teitur Einarsson som riskerar att bli borta ett par veckor.

– Det som hände Teitur såg inte jättebra ut ska jag erkänna. Det är risk att han är borta ett par veckor och det är inte vad vi behöver just nu, säger Lars Olsson.

Nu är IFK Kristianstad piskade att vinna de resterande tre semifinalerna, varav en på bortaplan, för att inte guldsviten ska brytas redan i semifinalspelet.

– Det är ingenting att be för. Man skulle kunna vinna med 3–0 så börjar vi om från noll och vinner vi nästa match är det 2–1 plötsligt. Men det är tufft nu, det ska man inte sticka under stolen med, avslutar Lars Olsson.expressen

Related posts

lämna en kommentar