Emil Wahlberg blir första nyförvärvet


Oskarshamn håller på att bygga sin trupp för SHL. Under tisdagen blev det klart att Nichlas Heinerö förlänger sitt kontrakt – och nu presenteras även första nyförvärvet.

Emil Wahlberg som kommer från en stark säsong i Västervik skriver tvåårskontrakt med  SHL-nykomlingen.

– Jag känner till Emil väldigt väl sedan hans tid i Vimmerby och att han tagit kliv och fortsatt utvecklas i Västervik är jag inte ett dugg förvånad över. Han är en rejäl back med bra skridskoåkning, bra förstapass och fint spelsinne. I mina ögon en väldigt underskattad allroundspelare som har fina egenskaper både offensivt och defensivt. Känslan är att han kommer passa som handen i handsken i vårt sätt att spela, säger sportchefen Daniel Stolt.

”Det gick inte tacka nej”

29-årige Wahlberg spelade så sent som 2016 division 1-hockey med Vimmerby. Förra säsongen producerade han 24 poäng på 51 matcher i hockeyallsvenskan.

– Jag har fått mycket förtroende de senaste åren och de här tre åren i Västervik känner jag att jag fått spela ut på ett annat sätt, säger han till klubbens hemsida.

– Att få chansen i SHL nu känns helt fantastiskt och lite av en pojkdröm. Så när chansen dök upp gick det inte att tacka nej. Skithäftigt. Nu är det bara att köra igång här imorgon och se till att man är förberedd och göra allt för att ta chansen.expressen

Related posts

lämna en kommentar